Mersin'de Halk Ekmek Fabrikası hizmete girdi, ekmek 60 kuruşa satılacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası törenle hizmete girdi. Halk Ekmek Fabrikası'nda 250 gram olarak üretilecek ekmekler 60 kuruşa satılacak. Mersin'de fırınlarda üretilen 250 gram ekmekler ise halihazırda 1 TL'den satılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz açılışta yaptığı konuşmada, önemli bir hizmeti daha vatandaşlara sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
30 Mart seçimleri öncesi halka ucuz, temiz ve gramajından çalınmayan ekmek hizmeti verme sözü verdiklerini ifade eden Kocamaz, "Günlük ortalama 70 bin üretim kapasitesi olan fabrikamızda tam otomatik sistem ile el değmeden ekmek üretmeye başladık. Ekmekler standart gramajında, 250 gram olarak üretilecek ve merkez ilçelerimizde belirlediğimiz 11 noktada 60 kuruşa satışa sunulacak." diye konuştu.

Türkiye'deki ekmek fiyatlarının yüksekliğine değinen Kocamaz, "Temel gıdamız olan ekmeğin fiyatının 1 TL'nin üzerine çıkması maalesef bozuk bir ekonominin göstergesidir. 4 kişilik bir ailenin her öğünde en az 2 ekmek yediğini düşünürseniz, bir aile ayda 180 TL'yi ekmeğe ödeyerek önemli bir gider kalemi oluşturuyor. Bu da asgari ücret ile geçinen bir aile için yine de çok çok önemli bir bütçedir. Biz Ekmek Fabrikası'nı yeniden hayata geçirerek, halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunmuş, verdiğimiz sözü tutmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek Fabrikası'nın uzun süre halka hizmet vereceğini anlatan Kocamaz, "Kimse fabrikanın kapanmasını beklemesin. Halktan gelecek talepler doğrultusunda ekmek üretiminde artışa gidebileceğiz." dedi.

Kocamaz'ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri fabrikayı gezdi. Açılışa Kocamaz'ın yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'de Halk Ekmek Fabrikası hizmete girdi, ekmek 60... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER