Mersin'de izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi


Mersin'de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümü bahanesiyle bazı mahallelerde düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17. yıl dönümünü nedeniyle terör örgütü yandaşları Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu, Çay, Çilek, Demirtaş ve Alsancak mahallelerinde korsan gösteri yaparak müdahalede bulunan polislere silahlı, molotoflu, taşlı ve el yapımı patlayıcı maddelerle saldırılarda bulundu. Yolları çöp konteynerleri ile kapatan örgüt yandaşlarına, biber gazı ve zırhlı araçlarla müdahale edildi. Olaylarda 19'u 18 yaşından küçük toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte 47 adet kullanıma hazır molotof kokteyli, 7 adet el yapımı patlayıcı, çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan boru parçaları, fitiller, torpiller, 10 adet havai fişek rampası, çok sayıda av tüfeği fişeği, kar maskeleri, eldivenler ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Çilek Mahallesi'nde patlayıcı hazırlarken kaçan ve polislerden gizlenmek için ağaç üzerine çıkan Sezer Ö.'nün (19) ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'de izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 22 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER