Mersin gıda ve narenciye fuarı açıldı

Mersin gıda ve narenciye fuarı açıldı

Mersin 9. Gıda, Gıda Teknolojileri, Paketleme ve Narenciye Fuarı açıldı. Fuar 8 Kasım'a kadar gezilebilecek.

CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuarın açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kasım Tanrıöver zenginleşebilmek için üretimin önemine değindi. Çadırda başlayan fuar serüveninin bugün uluslararası bir boyutta devam ettiğine dikkat çeken Tanrıöver, küresel ekonomik krizlere rağmen fuar organizasyonlarına aralıksız devam edildiğini ifade etti. Önceleri tarım ve gıdanın tek bir fuar çatısı altında düzenlendiğini hatırlatan Tanrıöver, ardından kendi içinde ikiye ayrılarak ihtisaslaştığını anlattı. Bugün ise gıda fuarına narenciye fuarının da entegre edildiğini kaydeden Tanrıöver, "Bu yenilik fuara başka bir boyut kattı. Tarımsal üretici ve teknoloji üreticisi bir araya geldi" dedi.

Mersin temel anlamda tarımda çok güçlü bir kent olduğunu vurgulayan Tanrıöver şöyle devam etti: "Ancak, gıda sektörünün önemi; tarım ve hayvancılıktan elde edilen ana ürünleri katma değere dönüştürmesidir. Gıda sektörünün bilim ve ileri teknoloji desteğinde gelişmesiyle birlikte; Tarım ürünlerinin işlenmeden, katma değer yaratılmadan, para kazanmayan bir anlayışla yurt dışına ihraç edilmesi dönemi geride kalmıştır. Mersin artık gıdada katma değer yaratır hele gelmiştir. Mersin uluslararası alanda aldığı yeni rollerle, lojistik gücüyle, ihracat deneyimleriyle ülkemizin gıda sektörünün pazarlandığı yer haline gelmiştir. İşte bu fuarın önemi ve amacı budur."

Tarımın Mersin ekonomisi için önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise üretilen tarım ürünlerinin sanayi ürününe dönüştürülmesi yönündeki girişimleri desteklediklerini, müteşebbislerden de bu konuda ellerini taşın altına koymasını beklediklerini söyledi. Belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nı kurduklarını açıklayan Kocamaz, üreticilere eğitimlerle yol gösterici olmak, bir taraftan da üretilen ürünlerin saklanması, pazarlanması, konsantre ürünlere dönüştürülmesi gibi birçok projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise hedeflerin büyük tutularak EXPO'nun hedeflenmesi gerektiğini söyledi. EXPO'nun kent tanıtımlarındaki önemine dikkat çeken Göçer, bir haftalık etkinlik için organizasyonun düzenlendiği kente 20 milyon dolarlık yatırım götürüldüğünü, 20-40 milyon arası ziyaretçinin geldiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Mersin gıda ve narenciye fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER