Merz: Göç politikasında dönüş konusunda kararlıyız
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 31 2025
Almanya'nın mülteci politikasında değişikliğe gitme konusundaki kararlılıklarını yineleyen Başbakan Merz, "Göç politikasında dönüş diye adlandırdığımız konuda ciddiyiz" dedi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, bir kez daha ülkesinin mülteci politikasında değişikliğe gitme konusunda kararlı olduklarını söyledi.
Partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Bonn'daki eyalet kongresinde "Göç politikasında dönüş diye adlandırdığımız konuda ciddiyiz" açıklamasında bulunan Merz, iltica başvurularının son 10 yılın en düşük seviyesine gerilemesini "bu hükümetin büyük bir başarısı" olarak tanımladı.
DW Türkçe'nin haberine göre Almanya Başbakanı ve CDU lideri, "Söz verdik, yasa dışı göçü sonlandıracağız ve düzenli bir göç politikasına döneceğiz" diye konuştu.
Merz, hükümetin Mayıs ayında göreve gelmesinin hemen ardından bu doğrultuda sınır kontrollerinin sıkılaştırıldığını ve o zamandan bu yana "10 bini aşkın yasa dışı göçmenin geri çevrildiğini" belirtti.
Suçlulardan oluşan bir grubun da Afganistan'a sınır dışı edildiğini ve hem bu ülkeye hem de Suriye'ye yönelik yeni sınır dışı uçuşlarının da planlandığını ifade eden Merz, ayrıca aile birleşimi vizesinin zorlaştırıldığını hatırlattı.
Alman hükümetinin tüm bu adımlarda Avrupalı komşularıyla yakın iş birliği içinde hareket ettiğini belirten Merz, Berlin'in aldığı geri çevirme kararlarının ve sıkılaştırdığı sınır kontrollerinin bazı komşu ülkelerde sert eleştirilere yol açtığının da farkında olduğunu vurguladı.
Almanya Başbakanı bu bağlamda Avrupa Birliği'nin (AB) planladığı Ortak Avrupa İltica Sistemi'ne (CEAS) bağlılığını yineledi.
"Biz bir göç ülkesiyiz ve öyle kalacağız"
Yasa dışı göçle mücadeledeki kararlılıklarının Almanya'ya göçün tamamen sona ereceği ya da ermesi gerektiği anlamına gelmediğini de sözlerine ekleyen Merz, "Biz bir göç ülkesiyiz ve öyle kalacağız" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







