Meşale Tolu'nun şimdi de eşi gözaltına alındı...

Almanya ile Türkiye arasında kriz olan , tutuklu gazeteci Meşale Tolu serbest kaldıktan sonra şimdi de eşi gözaltına alındı

SHABER3.COM

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin İstanbul, Antakya, Diyarbakır, İzmir, Samsun ve Ankara’da bulunan evlerine polis baskını yapıldı. Eş zamanlı yapılan ev baskınlarda pek çok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan gazeteci Meşale Tolu’nun eşi ESP MYK üyesi Suat Çorlu, ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül, ESP Ankara İl Yöneticisi Hacer Atahan, av. Can Tombul, SGDF üyeleri Alev Özkiraz ile Ali Yılmazer bulunuyor.

Kaya: Soruşturma sürecinde Çorlu tutukluydu

Özgürüz’e konuşan Avukat Gülhan Kaya operasyonun Ankara merkezli olduğunu ve dosya üzerinde gizlilik kararı bulunduğu için detaylı bilgi alamadıklarını ifade etti. Gülhan Kaya soruşturmanın açıldığı tarihte Suat Çorlu’nun tutuklu olduğunu söyleyerek, “eğer istense tutukluyken ifadesi alınabilirdi. Soruşturmayla ilgili hiçbir bilgi verilmeden ev baskınıyla gözaltına alınması tamamen keyfidir” dedi. Kaya ayrıca gözaltına alınan ESP ve SGDF üye ve yöneticilerinin Ankara’ya götürüldüğünü aktardı.
<< Önceki Haber Meşale Tolu'nun şimdi de eşi gözaltına alındı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER