Meslek lisesi öğrencilerine yurtdışında CNC eğitimi


BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ projeleri kapsamında yürüttüğü 'AB'de CNC Eğitimi' projesini tamamladı.

BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yıldırım Beyazıt IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı kapsamında "AB'de CNC Eğitimi" Proje teklifi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştu. Bu kapsamda 48 makine teknolojileri alanı öğrencisi ve 4 öğretmen ile 2 hafta (14 gün) süre ile Almanya, Finlandiya, Macaristan ve Portekiz'de makine imalatı alanında faaliyet gösteren firmalarda ve eğitim kurumlarında CNC eğitimi ve staj çalışmaları yaparak eğitimi aldı.

Projenin yurtdışı ve yurtiçi ortakları ile yapılan 2 haftalık eğitim programı ve öğrencilerin staj çalışmaları kapsamında CNC tezgahlarının kullanımı ile sektördeki CNC makine imalatı hakkında bilgi ve becerileri geliştirilerek yeni teknolojileri incelemeleri sağlandı. Proje katılımcıları ve proje ortağı kurumların birbirleriyle eğitim, kültür ve iş birliği yapmalarına yönelik adımlar atıldı. Proje ile katılımcıların mesleki bilgi, beceri, mesleki tutum ve iş alışkanlıklarını geliştirmelerine yönelik katkılar sağlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Meslek lisesi öğrencilerine yurtdışında CNC eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER