MESS'ten 'iş bırakma eylemleri durdurulsun' çağrısı


Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Bursa'daki otomotiv fabrikalarında devam eden iş bırakma eylemlerinin durdurulması çağrısı yaptı.

"Bursa'da kurulu bulunan sendikamıza üye bazı otomotiv ana ve yan sanayi işyerlerinde başlatılan işyerini terk etmeme ve topluca iş bırakma şeklindeki yasadışı eylemler maalesef katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır." ifadesi kullanılan sendikanın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Üye işletmelerimizi kapsayan 2014-2017 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmeleri, birkaç ay gibi kısa bir süre önce 3 yıl için imza altına alınmıştır. Bu tür eylemler yoluyla 3 yıllık süre için bağlayıcılığı olan Grup Toplu İş Sözleşmesi şartlarına yönelik haksız taleplerde bulunulmaması gerekir. Yapılmakta olan eylem ile, Türk otomotiv endüstrisinin uluslararası piyasalardaki itibarına ve rekabet gücüne zarar verilmekte olup, ülke ihracatı ve ekonomisi olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu durumun devamı halinde karşılaşılacak sipariş iptalleri ve pazar kaybı işletmelere olduğu kadar istihdama da zarar verecektir. Ayrıca bu süreçte yaşananların işletmelerde derin yaralar açmasından endişe etmekteyiz. Üyelerimize ait işyerlerindeki yasadışı eylemlerin bir an önce sona erdirilmesi, çalışma barışının en kısa sürede tesis edilmesi ve üretime başlanması her şeyin ötesinde ülkemizin menfaati gereğidir. Bu itibarla tüm çalışanlarımızı sağduyu ile hareket etmeye, işlerine sahip çıkmaya, işyerlerine ve ülke ekonomisine zarar veren yasadışı eylemlere derhal son vermeye davet ettiğimizi kamuoyuna duyururuz."
CİHAN
<< Önceki Haber MESS'ten 'iş bırakma eylemleri durdurulsun' çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER