Metehan Demir'den bomba iddia!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 10 2015
Paylaş
X Post
Gazeteci Metehan Demir, kişisel blog'undaki yazıda Süleyman Şah Operasyonu'nda savaşın eşiğinden dönüldüğü iddiasını gündeme getirdi.

"Kelimenin tam anlamı ile savaşın eşiğinden dönülmüş" ifadelerini kullanan Demir, Süleyman Şah operasyonunun yapıldığı gece perde arkasında yaşananları, askeri ve diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre anlattı.
İŞTE METEHAN DEMİR'İN O YAZISI
SAVAŞIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLMÜŞ
Süleyman Şah Türbesi'nde 10 aydır IŞİD tehdidi nedeniyle mahsur kalan askerlerin değiştirilememesi ile devam eden sinir bozucu belirsiz süreç 20 Şubat geceyarısı türbenin tahliyesi ile son bulmuştu. Ardından, hükümet askerlerin burnunun bile kanamadan getirilmesini ve 40 km ötedeki türbenin yine Suriye sınırları içinde ama sadece 150 metre yakınımızdaki bir yere taşınmasını büyük başarı olarak nitelendirdi. Muhalafet ise vatan toprağının terkedilmesinin büyük bir skandal olduğunu söyledi. Ama o gece resmi açıklamalar haricinde çok şey yazılıp çizilse de, perde arkasında gerçekten neler olduğu hep merak edildi. Askeri ve diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, o gece kelimenin tam anlamı ile savaşın eşiğinden dönülmüş.
Ateş açın emri
Çünkü, Suriye o gece Türkiye'nin askeri hareketliliği üzerine kendi topçu birliklerine 'ateş açma' emri vermiş. İşte oldukça güvenilir ve 'tarafsız' kaynaklardan o gece yaşananlar;
Harekat öncesi batılı büyük müttefik ülkelere haber verildi. Birleşmiş Milletler ve NATO da bilgilendirildi. Artık tesadüf mü bilinmez ama hatta ABD bölgede bulunan IŞİD mevzilerine öncesinde hava harekatı da düzenledi. Suriye'ye ve IŞİD'e de Türkiye'nin girip askerlerini alacağı söylendi. Bu ikisi ise bunun kabul etmedikleri yanıtını verdi.
3 plan
Harekata giden süreçte 3 plan masadaydı. İlk plana göre, IŞİD'e askeri tehdit de kullanılarak açıkça baskı girişiminde bulunulup askerlerin getirilmesi ve değişimi sağlanacaktı. İkinci planda, içeride yani
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütçeleri: İsmail Çanak'tan Savcılıkta Dikkat Çeken Savunma2.5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali Çağatay Serbest Bırakıldı3.Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yargılandığı Davada Ara Karar Açıklandı: Devam!4.Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyometrik Verileriniz Tehlikede Olabilir!5.Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi: "Gıda Enflasyonunda Dünyada Son Sıralardayız!"
6.31 Mart'ta Aday Çıkarmamıştı: AK Parti Foça Belediyesi'ni Transferle Bünyesine Kattı7.Şamil Tayyar’dan Beştepe Zirvesi Yorumu: "Erdoğan-Yavaş Görüşmesi Bir Başlangıç Olabilir"8.Meriç Demir’den Boşanma Sonrası Dikkat Çeken Açıklama: "Tayfun’un Masumiyetine Kefilim"9.230 Bin Liralık Telefona 120 Bin Lira Vergi! YENİ Parti’den Tepki: "Bir Tarafı Sizin, Bir Tarafı Devletin"10.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütç...

5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali ...

Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yar...

Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyo...

Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi:...







