Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren ve hafta sonunda yurdun iç ve doğu kesimlerinde (Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ile Doğu Anadolu) meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanabileceğini bildirdi. Olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEYDOĞU KESİMLERİNDE YOĞUN KAR

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerine de yoğun kar yağışı ikazında bulundu. Yurdun güneydoğusunda bu gece başlayacak yağışların; yarın Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olmasının beklentidiğini açıkladı. Meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi.

RİZE VE ARTVİN ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yine bugün bölgede başlayacak yağışların; yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği aktarıldı. Yaşanabilecek su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER