Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun batı kesimlerinde kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar görüleceğini, Batı Akdeniz'de de kuvvetli fırtına beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada: "Yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan (kıble ve keşişleme) esmekte olan rüzgarın yarın (pazar) sabah saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, öğle saatlerinden sonra ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi. 

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı!

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun güney kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Batı Akdeniz'de başlayan yağışların etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren bazı yerlerde kuvvetli sağanak yağışlara ve karla karışık yağmura dönüşmesinin beklendiği belirtildi. Sel, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılan açıklama şöyle: "Batı Akdeniz'de başlayan yağışların zamanla etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyı kesimi ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar Mevkii ile Isparta çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Ege Denizi'nin kuzeyi ile Marmara'da iki gün boyunca etkili olması beklenen lodos fırtınası ulaşımı vurdu. Birçok uçak ve vapur seferi iptal edildi.

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos sebebiyle dün ve bugün yapmayı planlanan 95 seferin iptal edildiğini duyurdu. THY'nin internet sitesinde, iç ve dış hatlarda yapılamayacak uçuşların listesi yayınlandı. Deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Gestaş Deniz Ulaşım AŞ yetkilileri de Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasında dün yapılması planlanan tüm seferlerin iptal edildiğini açıkladı. Açıklamada, hangi saatlerde hangi seferlerin yapılamayacağı da belirtildi.

Çanakkale'de fırtına sebebiyle Gökçeada, Bozada ve Çanakkale Boğazı'ndaki bazı seferler iptal edildi.

Çanakkale'de fırtına, hayatı ve deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Bugün gerçekleştirilecek olan, Gelibolu ve Lapseki hattındaki tüm seferler fırtına sebebiyle iptal edildi. Ayrıca Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılacak olan saat 07.00 ve 18.00 seferleri, Kabatepe'den Gökçeada'ya gerçekleştirilecek olan saat 10.00 ve 20.00 seferleri ve Bozcaada'dan Geyikli'ye yapılacak saat 07.30, Geyikli'den Bozcaada'ya gerçekleştirilecek saat 10.00 seferler iptal edildi. 

Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılacak olan saat 13.00 ve Kabatepe'den Gökçeaada'ya gerçekleştirilecek olan saat 15.00 seferleri ise yapılacak. 


<< Önceki Haber Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER