Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı üstüne uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Batı Karadeniz’in batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevrelerinde görülecek kuvvetli yağışların sel ve su baskınlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı üstüne uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”




D-100 KARAYOLU FELÇ OLDU

İstanbul’da aniden bastıran şiddetli yağış suyla dolan Kartal D-100 Karayolu’nun çift yönlü olarak trafiğe kapanmasına neden oldu. Yolda kalan araçların çekilmesiyle D-100 Karayolu’nda ulaşım tekrar sağlanmaya başlandı.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’a beklenen yağmur geldi. Sabah saatlerinde bastıran sağanak yağış nedeniyle Kartal D-100 Karayolu’nun suyla dolmasıyla trafik çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Cevizli Köprüsü altında ise biriken yağmur suyu, araçların yolda kalmasına neden oldu. Yağmur suyu içinde kalan araçların bazıları kendi imkanlarıyla bazıları ise itfaiyenin yardımıyla sudan çıkarıldı. Araçların bir bölümünün çekilmesi üzerine trafik akışı tek şeritten sağlandı.

Kartal, Cevizli mevkiinde yolda kalan araçların tamamı ise bir süre sonra kaldırıldı. Yolda biriken yağmur suyunun boşaltılmasıyla ise D-100 Karayolu’nda ulaşım tekrardan sağlanmaya başlandı.



TRAFİK DURDU

İstanbul’un Anadolu yakasında etkili olan yağmur nedeniyle Kartal’da E-5 otoyolundaki bazı alt geçitleri su bastı. Sel suları nedeniyle trafik felç oldu.Vatandaşlar alt geçitleri kullanamadı. Bu arada sel sularından trafiğe kapanan otoyol suların tahliyesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. Ekipler, otoyolu temizlemeye başladı. Otoyoldaki uzun araç kuyruğu ise devam ediyor.








<< Önceki Haber Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı üstüne uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER