Metin Akpınar, Zeki Alasya'yı gözyaşları içinde anlattı

Vefat eden ünlü sanatçı Zeki Alasya'nın en yakın arkadaşlarından Metin Akpınar açıklamalarda bulundu.

Metin Akpınar, Zeki Alasya'yı gözyaşları içinde anlattı

Karaciğer hastalığı sebebiyle tedavi gören ünlü sanatçı Zeki Alasya tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Metin Akpınar, Zeki Alasya'yı anlattı | Samanyolu Haber Yeşilçam'ın usta ismini en iyi tanıyanlardan ve en yakın dostlarından olan Metin Akpınar, Alasya’nın hastanedeki yaşam mücadelesini anlattı. Akpınar “Yarımdı, benim canımdı, büyük kayıp” diyerek “Karaciğeri iflas etmişti. Doktorlar çok uğraştılar. Son zamanlarda hoş tutmaya çalıştık. Son iki gündür yanındaydım, çok sevdiği bir yemek vardı, ona bir tencere yapıp götürdüm” diyerek Alasya'nın tedavi sırasındaki günlerini anlattı.

Metin AKpınar ayrıca “Ölüme kadar ayrılmadık” diyen Metin Akpınar, “1962’de Milli Türk Talebi Birliği’nde çalıştık. Kader bizi birleştirmişti. Annelerimiz vefat ettiğinde imamlarımız bile aynıydı. Ölüme kadar ayrılmadık, o dedikodular yalandı, şimdi gerçekten ayrıldık işte, kına yakabilirler” ifadelerini kullandı.
İşte Zeki Alasya'nın unutulmayan o sahnesi! | Samanyolu Haber
HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu 72 yaşındaki Zeki Alasya geçen ay şekeri yükselerek rahatsızlanıp Topkapı Koç Üniversitesi hastanesine kaldırılıldı. Babasının diyabet hastası olduğunu söyleyen Zeynep Alasya “Dün doğum gününü kutladık. Aniden rahatsızlandı. Ancak durumu iyi” demişti.
ZEKİ ALASYA KİMDİR? Zeki Alasya, 18 Nisan 1943'te doğdu. Aslen Kıbrıslı olan ünlü oyuncu İstanbul doğumludur. Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir.

KARİYERİ

Robert Koleji'den mezun olan sanatçı sanat hayatına da 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı almıştır. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazandı. İlk yönetmenlik deneyiminide yaşadığı kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri olan Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler ve Elveda Dostum yer alır. Akasya Durağı dizisinde Nuri Baba karakterini canlandırmıştır. Şimdilerde de Kanal D ekranlarında 28 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan Küçük Ağa dizisinde Mehmet Ağa karakterini canlandırmıştır.Dizi düşen reytingler yüzünden final yapmıştır.

YER ALDIĞI BAZI BAŞYAPITLAR:

1972: Tatlı Dillim
1973: Hamsi Nuri, Yalancı Yarim
1974: Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Mirasyediler, Salak Milyoner
1975: Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereden Çıktı Bu Velet
1976: Hasip İle Nasip, Her Gönülde Bir Aslan Yatar, Nereye Bakıyor Bu Adamlar

Gibi sinema severlerin hafızasına kazınan dah bir çok yapıma imza atan Alasya film olarak en son 'Adada Bir Sonbahar' adlı televizyon filminde yer aldı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Metin Akpınar, Zeki Alasya'yı gözyaşları içinde anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER