Metin Kalkavan: Şampiyon Galatasaray'ı alkışlayacağız

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan şampiyon Galatasaray'ı alkışlayacaklarını söyledi.

Metin Kalkavan: Şampiyon Galatasaray'ı alkışlayacağız

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, cumartesi günü sahalarında karşılaşacakları şampiyon Galatasaray'ı alkışlayacaklarını söyledi.

Genç Hayat Vakfı'nın hayata geçirdiği Eşitlik Taraftarları paneline katılan Kalkavan, sonrasında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü karşılaşacakları Galatasaray'ı yenmek istediklerini kaydeden Başkan Kalkavan, "Cumartesi günü sahamızda şampiyon Galatasaray'la karşılaşacağız. Onlarla güzel bir maç oynayacağız. Kazanmak istiyoruz." dedi.

Kendisine sorulan "Şampiyon takımı alkışlayacak mısınız ?" sorusuna ise Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Kalkavan, "Biz bütün şampiyonları alkışlarız. Takım farketmiyor. Bunu yaparız. Cumartesi günü de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ı alkışlayacağız." diye cevap verdi.

BAŞAKŞEHİR, FENERBAHÇE İLE BERABERE KALARAK BİZİ KURTARDI

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın Mersin İdmanyurdu'nu yendikleri karşılaşmanın sonrasında 'İki maçımız var. Çaykur Rizespor'a güveniyoruz' şeklindeki demeçlerinin hatırlatılması üzerine Metin Kalkavan, "Allah'tan Başakşehir pazartesi akşamı Fenerbahçe'yle berabere kaldı. İşi bize bırakmadı. Onlara teşekkür ediyoruz. Türkiye'de öyle bir duruma sokuluyoruz ki bir takımı yenseniz bir camia size düşman olacak. Yenilseniz diğer taraf düşman olacak. Böyle birşeyin olması kötü bir durum." dedi.

GALATASARAYLIYIM ANCAK ONLARI YENMEKTEN KEYİF ALIYORUM

İsminin Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Metin Oktay'dan geldiğini açıklayan Metin Kalkavan, Galatasaray taraftarı olduğunu da vurgulayarak, "Ben Galatasaraylıyım ancak Galatasaray'ı yenmekten büyük keyif alıyorum. Geçen yıl biz onları yenerek şampiyonluktan ettik. Eğer son maça şampiyonluk kalsaydı biz de sahamızda onları yenmek için elimizden geleni yapacaktık. Şampiyon olmak istiyorsan maçını kendin kazanacaksın. Benim Galatasaraylı olmam kaleyi açacağım anlamına da gelmez. Aksine onları yenmek için uğraşacaktık. Yenerdik veya yenilirdik orası ayrı bir durum. Sonuç ne olurdu bilemem." şeklinde konuştu.

SERKAN KIRINTILI FENERBAHÇE MAÇLARINDA HEP HATALI GOLLER YİYOR

Türkiye'de her olayın ardından hemen komplo teorileri üretildiğini de kaydeden Başkan Kalkavan, Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile oynadığı maçta hatalı gol yiyen Gençlerbirliği kalecisi hakkında yorum yaparken kendi kalecilerinin de Fenerbahçe maçlarında hatalı goller yediğini kaydetti. Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdürdü:

"Galatasaray-Gençlerbirliği maçında yenilen golde kalecinin elini uzatması lazım. Komplo teorisine sokarsanız şike olarak adlandırabilirsiniz. Ancak bizim kalecimiz Serkan Kırıntılı da her Fenerbahçe maçında hatalı goller yiyor. Komplo teorisine gidersiniz gönül şikesi diyebilirsiniz. Başka birşeyler de diyebilirsiniz. Bunlardan kurtulmamız lazım."

SİYASET SPORA KARIŞIYOR AMA SONUÇLARA ETKİ ETMİYOR

Siyasetin spora karıştığını ancak sonuçlara etki etmediğini de iddia eden Başkan Kalkavan, "Maalesef Türkiye şu anda Tayyipçiler-Anti Tayyipçiler diye ikiye bölündü. Bu durum iyi değil." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbola siyaset karışıyor mu? Bunu şöyle izah edebilirim. Sahamızda iki sezon önce Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor arasında çok kritik bir maç vardı. Biz onları yensek Süper Lig'e çıkacaktık. O günün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'deydi. Bizim maça gelmemesini istedik. Başbakan maça gelseydi ve başbakan tribünde otururken hangi hakem Rizespor'un yenilmesine müsade edebilir. Söz konusu olamaz. Biz o gün çok şey kaybettik. Maçtan önce sorsanız herkes Rizespor kazanır diyordu. Yenersek şampiyon olacaktık ve ilçe takımının sesini çıkaramazdı. Ancak şiddetin olduğu yerde siyaset tabii ki spora müdahale ediyor. Ancak sonuçlar üzerinde bir etkisi yok."


CİHAN
<< Önceki Haber Metin Kalkavan: Şampiyon Galatasaray'ı alkışlayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER