Metin Oktay Futbol Turnuvası sona erdi

İzmir'in Bayraklı Belediyesi'nin, "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay adına düzenlediği futbol turnuvası sona erdi.

Metin Oktay Futbol Turnuvası sona erdi

Metin Oktay Futbol Turnuvası, 10 gün devam etti ve 18 takım katıldı. Şampiyonluk maçında Gümüşpala Gençlik ile Osmangazi United karşılaştı. Gümüşpala Gençlik, rakibini 2-0 yenerek birinci oldu. Doğançay Futbol Tesisleri'nde düzenlenen ödül törenine Başkan Karabağ, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay ve Göztepe’nin efsane futbolcusu Nevzat Güzel Irmak da katıldı. Karabağ, burada yaptığı konuşmada, “Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız iş spor tesisleri oldu. Amatör sporun içinden gelmiş biri olarak, sıkıntılarını çok iyi biliyorum. İlk işimizin spor olması tesadüf değil. Spor tesisi yapmaya devam edeceğiz. Bu bölgede bir spor salonumuz yok. Soğukkuyu'da bir arsa ediniyoruz. O arsaya, büyükçe bir spor salonu yapmayı düşünüyoruz. Aslında gönül isterdi ki merkezde bir futbol sahası olsun. Yeni plan çalışması yapıyoruz, bu bölgenin imar planlarını değiştiriyoruz. Her bölgede bir spor tesisi ayırmaya çalışıyoruz. Gecekonduların değişimiyle o bölgeden yeni alanlar bizlere gelecek. Bayraklı’da, değerli büyüklerimizin sanatta ve sporda isimlerini yaşatmak istiyoruz. Metin Oktay gibi büyük değerleri biz, öldükten sonra hatırlarız. Yaşayan efsanelerin de bu kategoriye girmesini istiyoruz." dedi.

TURNUVANIN EN'LERİNE DE ÖDÜL VERİLDİ

Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Gençlik Masası'nın düzenlediği turnuvanın en'lerine de ödül verildi. Alp-Der Spor Kulübü, turnuvanın "en centilmen" takımı oldu. Turnuvanın en iyi 10 oyuncusu ise madalyayla ödüllendirildi. Finale kalan Osmangazi United ve Gümüşpala Gençlik Spor'un Kulübü kalecileri "en iyi eldiven", Yalçın Ülgen de "en iyi futbolcu" seçildi.

Turnuvanın en'leri şöyle: Doğukan Üçbuğa (Gümüşpala Gençlik), Osman Harman (Anıtspor), Sercan Kurt (Cengizhan Cıty), Volkan Aydoğan (Alp-Der), Yalçın Ülgen (Osmangazi United), Koray Saçlı (Erzurum Derneği), Berk Serbest (Alp-Der), İsmail Balıkçı (Gümüşpala Gençlik), Hakan Altun (Turan Spor), Yunus İğli (Turan Spor)

CİHAN
<< Önceki Haber Metin Oktay Futbol Turnuvası sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER