Metiner'den Özdalga'ya: Son kullanma tarihiniz geçti sizin


ANKARA (CİHAN)- AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan eski AK Parti Milletvekili Haluk Özdalga'ya "Son kullanma tarihiniz geçti sizin" diye bağırdı.

İç Güvenlik Paketi'nin maddelerinin görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda devam ediliyor. Meclis Genel Kurulu açıldıktan sonra gündem dışı söz alan vekiller arasında AK Parti eski milletvekili, Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da yer aldı. Özdalga, yaptığı kısa konuşmada Suriye konusuna değindi.

Haluk Özdalga, "Suriye halkının Beşşar Esed rejimine direnişi tam dört yıl önce bugünlerde başladı. Aradan geçen süre içinde yaklaşık 300 bin Suriyeli katledildi. Bu katliamda masum insanlara ağır silahlarla ateş ettiren, sivillerin üstüne fıçı bombası atılması emrini veren Esed'in ağır sorumluluğu vardır ve Esed eli kanlı bir katildir, ancak AKP sözcülerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hep ileri sürdüğü gibi hayatını kaybeden 300 bin kişinin hepsi Esed tarafından katledilmiş değildir, yaklaşık yarısı AKP iktidarının desteklediği fanatik militanlar tarafından katledilmiştir. 300 bin kişinin hepsinin Esed tarafından katledildiğini söylemek, Nusra cephesi ve IŞİD militanları tarafından sadece Alevi olduğu için canlı canlı ciğerleri deşilerek katledilen sivilleri görmemek demektir. AKP bu büyük yalana herhâlde Suriye'deki ağır sorumluluğunu örtmek için başvuruyor ama bilsinler ki o sorumluluktan asla kurtulamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Özdalga, konuşmaya başladığı sırada AK Parti sıralarından Özdalga'ya karşı laflar atılırken, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in de "Son kullanma tarihiniz geçti sizin." dediği duyuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Metiner'den Özdalga'ya: Son kullanma tarihiniz geçti sizin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER