Metro HORECA Festivali, yerel tatları profesyonel müşterileriyle buluşturuyor

Metro HORECA Festivali, yerel tatları profesyonel müşterileriyle buluşturuyor

Metro, HORECA Festivali ile yerel değerleri profesyonel müşterileriyle buluşturuyor. Metro Toptancı Market'in gastronomi profesyonelleriyle yerel değerleri ve profesyonel müşterilerine sunduğu çözümleri buluşturmak amacıyla Türkiye çapında düzenlediği HORECA Festivali başladı. Festivalin ilk durağı Samsun oldu. Festival, bir ay boyunca Türkiye'yi gezerek üreticilerle profesyonelleri bir araya getirecek.

Metro Toptancı Market, Türkiye'de faaliyete geçtiği günden bu yana "profesyonellerin güçlü iş ortağı" olmak hedefiyle gerçekleştirdiği etkinliklere HORECA Festivali ile devam ediyor. 20 Nisan'da Samsun'da başlayan festival kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanındaki 15 Metro mağazasında profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak çözümler tanıtılacak. Metro HORECA Festivali'nin açılışının yapıldığı Samsun'da, Bocuse d'Or Şefi Volkan Karataş tarafından mağaza içine kurulan mobil mutfakta tadım aktiviteleri gerçekleştirildi. Şef Karataş, Taze Rezene Çorbası, Erzincan Tulum Peynirli Brushcetta, Domates Mücveri, Nar Ekşili Tütsülenmiş Firik Salatası gibi yerel lezzetlerle harmanlanmış yemekler hazırlayarak, konuklarına ikram etti.
METRO müşterilerine yönelik özel kampanyalar ve özel tekliflerin sunulduğu HORECA Festivali'nde ulusal ve yerel olmak üzere 30 dolayında tedarikçi stant açtı, tadım ve ürün tanıtımı aktiviteleri düzenlendi. Metro HORECA Festivali'nde, Anadolu'nun farklı yörelerinden Metro raflarına taşınan 52 coğrafi işaretli ürün tanıtılıyor.

AKIN GÜNCE: METRO, İŞİNİZE LEZZET KATIYOR

Metro Toptancı Market Samsun Mağazası İşletme Müdürü Akın Günce, "Metro olarak yerel değerleri koruyan ve sahip çıkan bir anlayışla çalışıyoruz. Hem ülkemizde yetişen ürünlere dair bir lezzet haritası oluşturmak hem de yerel üreticiyi desteklemek amacıyla 'Coğrafi İşaretli Ürünler' projemizi yürütüyoruz. Gerek amatör gerekse profesyonel mutfaklarda daha fazla yerel ürün yer alsın diye çalışıyoruz. Bununla da yetinmiyor, Türkiye'nin yerel lezzetlerini dünyaca ünlü 'yıldızlı' şeflerin mutfağına sokmayı hedefliyoruz. Bizim anlayışımıza göre iyi malzeme olmadan iyi yemek olmaz. İşte bu anlayış doğrultusunda tam bir ay boyunca Türkiye'yi gezmek üzere yola çıkan Metro HORECA Festivali'nin ilk durağı Samsun oldu. Şehrimizdeki hotel, restoran ve cafe işletmecileriyle birlikte keyifli bir festival yaşadık." diye konuştu.

Metro HORECA Festivali; sırasıyla Mamak/Ankara (21 Nisan), Adana (22 Nisan), Gaziantep (27 Nisan), Kayseri (28 Nisan), Konya (30 Nisan), Alanya (4 Mayıs), Antalya (5 Mayıs), Denizli (6 Mayıs), Bodrum (7 Mayıs), Gaziemir/İzmir (8 Mayıs), Eskişehir (11 Mayıs), Nilüfer/Bursa (12 Mayıs), Kağıthane/İstanbul (13 Mayıs) ve Kozyatağı/İstanbul (14 Mayıs) olmak üzere 15 farklı noktada gerçekleştirilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Metro HORECA Festivali, yerel tatları profesyonel müşterileriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER