MetroPOLL anketi: Barajı iki parti geçiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 17 2020
Metropoll Araştırma Şirketi'nin seçim anketine göre barajı sadece AK parti ve CHP geçiyor. Ankete göre bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.2, CHP'nin oy oranı ise yüzde 20.5. HDP yüzde 8, İYİ Parti yüzde 6.9, MHP yüzde 6 ile barajın altında kalıyor.
MetroPoll, koronavirüs salgını nedeniyle telefonda yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2020' anketinin sonuçlarını paylaştı.
'Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?' sorusunun yöneltildiği ankete göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.2. CHP'nin oy oranı yüzde 20.5 olurken, HDP yüzde 8, İYİ Parti yüzde 6.9, MHP ise yüzde 6 olarak kaydedildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi yüzde 2 oy alırken, Ali Babacan'ın kurduğu DEVA partisinin oy oranı yüzde 1.3.
Ankete göre 'Kararsızım' diyen seçmenlerin oranı yüzde 10.9 olarak açıklandı. Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 5.7’si protesto oy kullanacağını açıklarken, katılımcıların yüzde 4.5'i yanıt vermemeyi seçti.
En çok oy kaybeden CHP oldu
Daha önce yaptığı araştırmalarla karşılaştırmalı bir tabloyu da paylaşan MetroPoll'ün aktardığı verilere göre, haziran ayında en çok oy kaybeden parti CHP olurken, en çok oy kazanan parti ise AK Parti.
Haziranda CHP'nin oyu yüzde 24 olarak görülürken, temmuz ayında yüzde 20.5’e düştü. AK Parti ise yüzde 30.3'lük oy oranından yüzde 33.2'ye yükseldi.
Araştırmaya göre, protesto oylarında ve kararsızlarda da artış yaşandı. Haziranda katılımcıların yüzde 9.2’si 'Kararsızım' derken, temmuz ayında bu oran yüzde 10.9’a yükseldi. Protesto oylarında ise bir önceki aya göre yüzde 0.8’lik bir artış yaşandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü9.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


