Mevlana tünelinin temeli yarın atılacak


Sivas Belediyesi'nin prestijli projesi olan Mevlana tünelinin temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılması bekleniyor.

Sivas'ın ulaşım sorununu büyük ölçüde gidermesi düşünülen Mevlâna Tüneli Projesi'nin ilk kazması yarın vuruluyor. Sivas tarihinin en önemli projelerinden birisi olan Mevlâna Tüneli Projesi resmen hayata geçiyor. Yenidoğan Mahallesi Saklı Bahçe Parkı yanında düzenlenecek temel atma törenine Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılması bekleniyor.

Temel atma töreni öncesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Belediyesi'nin bugüne kadar yapmış olduğu en önemli projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Tünel ile beraber şehir merkezini ve merkeze bağlanan bütün yolları, kavşakları doğrudan etkileyecek bir proje. Aynı zamanda Aydoğan Fatih Mahallesi'ne, Yunus Emre, Esentepe, İstiklal gibi Tuzlugöl'e, Kümbet'e kadar uzanan bölgeyi direkt etkileyen bir proje. Diğer taraftan ise Mevlâna Caddesi, Alibaba, Kılavuz gibi mahallelerimizi hastaneye kadar uzanan bölgeyi etkileyecek bir proje hayata geçiyor. Temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mevlana tünelinin temeli yarın atılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER