Mevsimlik işçi organlarıyla 5 kişiye umut oldu


Kırşehir'de beyin ölümü gerçekleşen mevsimlik işçi Murat Üzüm'ün (50) karaciğer, akciğer, pankreas ve böbrekleri, organ nakli bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Beyin kanaması geçiren mevsimlik işçi Murat Üzüm, dün akşam saatlerinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada doktorların müdahalesine rağmen hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlüğü, Üzüm'ün organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Oğlu Ömer Üzüm, hastanın organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığınca Ankara'dan görevlendirilen ekip, hastaneye gelerek Üzüm'ün karaciğer, akciğer, pankreas ve iki böbreğini aldı.

MURAT ÜZÜM'ÜN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Ahi Evran üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aydın Güçlü, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ekip ile hastane hekimlerinin gerçekleştirdiği operasyonun sabah saatlerine kadar sürdüğünü ifade etti. Güçlü, "Beyin ölümü tanısı konuldu. Hastanın ailesiyle temasa geçtik, aile onay verdi. Hastadan karaciğer, akciğer, pankreası, 2 böbreği alınarak organ bekleyen diğer hastalara gönderildi. Hayatını kaybeden hastamız, 5 kişiye umut oldu. Ailesine Sağlık Bakanlığımız ve hastanemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR'DE SON 4 YILDA YAPILAN EN SON ORGAN NAKLİ

Kırşehir'de, en son olarak 2011'de bir hastanın organlarının bağışlandığı ve organ bağışın önemine değinen Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aydın Güçlü, "Son 4 yılda Kırşehir'de organ nakli ilk kez yapıldı." dedi.

Organları alınan Murat Üzüm'ün Gaziantep'ten Kırşehir'e oğluyla birlikte gelerek mevsimlik işçilik yaptığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mevsimlik işçi organlarıyla 5 kişiye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER