MHK'dan Fikret Orman'a "Uğurlu" cevabı


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bugün düzenlediği basın toplantısında, Konyalı olduğu gerekçesiyle "Torku Konyaspor maçı hakemi Yaşar Kemal Uğurlu değiştirilsin" talebine Merkez Hakem Kurulu'ndan cevap geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Torku Konyaspor - Beşiktaş maçının hakeminin babasının Konyalı olduğunu ancak kendisinin Ankara doğumlu olduğunu söyledi.

Müftüoğlu, "Yaşar Kemal Uğurlu Ankara Yenimahalle doğumlu. Babası Konya doğumlu. Hakem hiç Konya'da yaşamadı. Başka bir örnek; Bülent Yıldırım Kayseri doğumlu ama bu sezon Kayserispor-Beşiktaş maçını yönetti. İstanbul, doğumlu ve İstanbul'da yaşayan hakemler İstanbul takımlarının maçlarına çıkıyor. Yaşar Kemal Uğurlu bu sezon Torku Konyaspor-Bursaspor maçını yönetti. Her iki takımdan da tebrik aldı." ifadelerini kullandı.

BENZER OLAY 2013'TE YAŞANDI

Ancak federasyon benzer bir durumda 2013 sezonunda hakem Uğurlu'yu değiştirmişti.

2013 yılında oynanan Konyaspor - Kartalspor kupa maçına atanan ve Kartalspor yöneticilerinin "Hakem Konyalı, bu hakemi bu maça nasıl atarsınız. Hakem değişmezse maça çıkmayız" restinin ardından devreye giren Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yaptığı atamayı değiştirerek Ankara'da ikamet eden ancak nüfus kaydı Konya'da bulunan Uğurlu'nun yerine Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının 4. hakemi Çağatay Şahan'ı maça atamıştı.

Yaşar Kemal Uğurlu, Süper Lig'de 19 Aralık 2015'te oynanan Torku Konyaspor - Bursaspor maçını yönetmiş ve Konyaspor karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Bursaspor'da Dzsudzsak 72. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber MHK'dan Fikret Orman'a "Uğurlu" cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER