MHP, AİHM'i hedef aldı: İsmini 'Avrupa Terörist Hakları Mahkemesi’ olarak değiştirsin
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 2 2022
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu HDP’li 40 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ‘hak ihlali’ saymasına ilişkin konuştu. AİHM'i hedef alan Büyükataman, “Bu mahkeme, teröristleri savunmayı kendi yetki alanı içerisinde görüyorsa ya ismini ‘Avrupa Terörist Hakları Mahkemesi’ olarak değiştirsin ya da Avrupa’da yaşanan ve yaşanabilecek terör olaylarında da teröristten yana tavır alsın” dedi.
Sık sık Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan MHP'nin Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, bugün yaptığı yazılı açıklamada, AİHM’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu HDP’li 40 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin verdiği ‘ihlal’ kararını değerlendirdi.
Cumhuriyet'in haberine göre AİHM'i hedef alan Büyükataman, "İsmini ‘Avrupa Terörist Hakları Mahkemesi’ olarak değiştirsin" dedi.
Büyükataman açıklamasında şunları kaydetti:
“AİHM’e yapılan itirazda ‘siyasi görüşleri nedeniyle milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırıldığını’ iddia eden HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılma nedenlerinin siyasi görüş olmadığını en iyi bilen, yine PKK’nın hamiliğine soyunan Avrupa’dır. Avrupa, bebek katilinin mahkeme tutanaklarına geçen ifadelerinde açıkça görülebileceği üzere, PKK terör örgütüne kurulduğu günden bugüne kol kanat germiş; Türkiye’de kardeş kavgası çıkarması, insanımızı katletmesi, ülkenin kaynaklarının boşa harcanmasına sebep olması şartıyla bu cinayet şebekesine her türlü desteği vermiştir.
Devlete kurşun sıkılan bu rezil kalkışmaları insan hak ve özgürlüklerinin bir parçası olarak gören zihniyete yazıklar olsun. Avrupa zihniyeti, tam da bu rezil zihniyetin merkezidir. İşin özünde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, dokunulmazlıkları kaldırılan bu teröristlerin başvurabilecekleri bir mecra olmamalıdır. Çünkü teröriste insan demek, insana en büyük hakaret olacaktır. Bu mahkeme, teröristleri savunmayı kendi yetki alanı içerisinde görüyorsa ya ismini ‘Avrupa Terörist Hakları Mahkemesi’ olarak değiştirsin ya da Avrupa’da yaşanan ve yaşanabilecek terör olaylarında da teröristten yana tavır alsın.
Cumhurbaşkanı olma hayaliyle yanıp kavrulduğu için HDP’nin her türlü hakaretine boyun eğen Kılıçdaroğlu, AİHM’in kararı hakkında bir yorum yapac
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







