MHP avukatları: Alınan karar kesinleşmeden icra edilmesi mümkün değil


Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 'kurultay çağrı heyeti' oluşturularak MHP'nin olağanüstü kurultaya götürülme kararına partinin avukatları tepki gösterdi.

MHP adına konuşan Yücel Kum, alınan kararın kesin olmadığını belirterek, "Kesinleşmeden icra edilmesi mümkün değildir. Bugüne kadar süre gelen yargı uygulamalarına aykırı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

MHP'nin avukatları dava sonrasında Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. MHP'nin avukatı Yücel Bulut, hukuka uygun olmadığını düşündükleri bir karar tesis edildiğini savunarak, "Karar kesin değildir, yargı yolu açıktır. Kesinleşmeden icra edilmesi mümkün değildir. Bugüne kadar süre gelen yargı uygulamalarına aykırı olduğunu düşünüyoruz. Temyiz hakkımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Dava sonrasında Koray Aydın'ın avukatı Dilşat Erdil de basın açıklaması düzenledi. Erdil, "Yaklaşık Kasım ayından bu zamana süre gelen MHP kongre delegelerinin imzalarını 15 Ocak 2016 tarihinde MHP genel merkezine teslim etmekle başlayan olağanüstü kurultay süreci bugün verilen mahkeme ile bir adım daha ileri atıldı." diye konuştu.

Olağanüstü kongre sürecinin devam etmekte olduğunu vurgulayan Erdil, şunları kaydetti: "Bugün mahkeme 548 tane delege imzasının taleplerini haklı görerek MHP'nin kongre delegelerini tüzük tadili amacıyla olağanüstü kurultaya çağrılmasına ve bu çağrı işleminin de üç kişilik belirlenmiş üst kurul delegeleri vasıtasıyla yapılmasına karar vermiştir. Bu karardan sonra gerekçeli karar yazıldıktan sonra çağrı heyeti gerekli müracaatları yaparak hazırun listesini oluşturup bir gün belirleyecektir. Bugün neşredilecek gazete vasıtasıyla tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bugün çıkan karar MHP'ye gönül verenlere hayırlı uğurlu olsun." CİHAN
<< Önceki Haber MHP avukatları: Alınan karar kesinleşmeden icra edilmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER