MHP-BBP ittifakı olacak mı?

MHP ile BBP ara­sın­da se­çim it­ti­fa­kı çabaları devam ederken BBP lideri Mustafa Destici'nin, MHP lideri Devlet Bahçeli'den Çarşamba günü randevu talep ettiği, ancak henüz cevap gelmediği ifade edildi.

MHP-BBP ittifakı olacak mı?

Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, "MHP seçim ittifakı yapmayacak'' açıklamasının ardından BBP lideri Mustafa Destici, MHP yönetiminden görüşme için Çarşamba günü randevu talebinde bulunmuştu.

Destici, geçtiğimiz günlerde ''samimiyet ve adalet zemininde yapılabilecek her türlü seçim işbirliklerine açık olduklarını'' ifade etmiş, MHP ile ittifak konusunu görüşmek üzere yazılı randevu talebinde bulunmuştu. Hem kurultay sonrası hayırlı olsun ziyareti niteliğinde, hem de seçime ortak listeyle girmek için yapılması planlanan görüşme için cevap bekleyen BBP yönetimi beklediği cevabı henüz alamadı. Randevu talebinin üzerinden 4 gün geçtiği ifade edilirken 'MHP, Semih Yalçın'ın açıklamaları doğrultusunda mı davranacak?' sorusu soruldu.

BBP-SP İTTİFAKI BEKLİYOR

BBP kaynakları, MHP ile bir seçim ittifakı gerçekleşmezse Saadet Partisi ile seçimlere girmeyi planlıyor. İki partinin mutabık olduğu ittifak çalışmalarına bazı küçük partilerin de katılması bekleniyor. Eğer gerçekleşirse, ittifakın hangi partinin çatısı altında olacağı ise henüz bilinmiyor.
<< Önceki Haber MHP-BBP ittifakı olacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER