MHP'de muhaliflerin avukatı Ergün: Gerekçeli kararı en geç pazartesi alacağız


MHP'de muhaliflerin avukatı Kürşat Ergün, dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ergün, Gerekçeli kararı en geç pazartesi günü alacaklarını belirterek, "Bu kararı alır almaz doğrudan bu kongre sürecini başlatıyoruz. Normal şartlar altında bakıldığında bu süreç başladıktan itibaren 1,5 ay sonra sonuçlanması beklenen süreçtir." dedi.

MHP'de muhaliflerin avukatı Kürşat Ergün, Ankara Adliyesi önünde dava sonucu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ergün, yaklaşık 2,5 aydır süren yargı süreci ve onun öncesinde olağanüstü kongre taleplerine ilişkin hukuki durumun bugün itibariyle sonuçlandığına dikkat çekti. Dava dilekçesinde beyan edilen hususların tamamının mahkeme tarafından kabul edildiğini ifade eden Ergün, konuşmasına şu şekilde devam etti: "MHP'nin olağanüstü toplanması için bizim dilekçemizde yine beyan etmiş olduğumuz üç çağrı heyeti üyesi görevlendirildi. Bu noktadan sonra bizler gerekçeli kararı alır almaz MHP olağanüstü kongresinin toplanması için gerekli süreci başlatacağız. Olağanüstü kongreyi yapabilmek adına tüm iş ve işlemleri yürütme yetkisi çağrı heyetine verilmiştir. Şöyle bir yanlış durum anlaşılmasın. Buradaki görevlendirme sadece olağanüstü kongre sürecinin yürütülmesine ilişkindir. Bunun dışında MHP merkezi görevdedir, genel merkez yönetimi görevdedir. Olağanüstü kongre üyeliğine ilişkin herhangi bir işlem tesis etme yetkisi tamamen ortadan kalkmıştır. Bizim arkadaşlarımız çağrı heyeti olarak bildirdiğimiz isimler bu süreci yönlendirecektir. Alınan bu kararın başta ülkücü hareket olmak üzere Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Ergün, takvimin nasıl işleyeceği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Genel merkezin Yargıtay'a gidebileceğini belirten Ergün, ancak genel merkezin Yargıtay aşamasına gidecek olmasının kendilerinin işlem niteliğini ortadan kaldırmayacağını vurguladı. Ergün, "Biz gerekçeli kararı alır almaz bugün veya pazartesi günü alacağız, bu kararı alır almaz doğrudan bu kongre sürecini başlatıyoruz. Normal şartlar altına bakıldığında bu süreç başladıktan itibaren 1,5 ay sonra sonuçlanması beklenen süreçtir. Çağrı heyetindeki isimler Mehmet Bilgiç, Ali Sağır ve Ayhan Erel." şeklinde konuştu.

Görevlendiren kişilerin partilerin üst kurul delegeleri olduğunu hatırlatan Ergün, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Dışarıdan üçüncü kişilere yönelik görevlendirme durumu söz konusu değildir. Öz ve öz Milliyetçi Hareketin evlatlarıdır. Bu noktadan sonra herkes müşteri olsun, artık süreç doğru ellerde takip edilecektir. Bizim takvimimize göre biz süreci başlattıktan itibaren 1,5 ay içerisinde olağanüstü kongreyi gerçekleştireceğiz. O konuda bir sıkıntımız yok. Bugün itibariyle mahkeme çok açık bir şekilde kararını verdi. Bugün itibariyle bunu durdurmaya yönelik herhangi bir karar göremiyoruz. 1,5 ay içerisinde böyle bir karar söz konusu olmayacaksa eğer biz kongremizi gerçekleştireceğiz. Burada taraf yok. Burada tek taraf var. Bu tarafta ülkücü hareketin bizzat kendisidir. Her yerde hangi noktada olursa olsun ülküdaşlık hukuku içerisinde biriz, hep birlikte tek yumruk olarak kongre sürecine gideceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'de muhaliflerin avukatı Ergün: Gerekçeli kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER