MHP'den '4'ünüzü gördük, 400'ünüz kalsın' pankartı

MHP'den '4'ünüzü gördük, 400'ünüz kalsın' pankartı

Sivas MHP İl Başkanlığı çatısına astığı pankartla, AK Parti'ye 4 bakan üzerinden gönderme yapıyor. Daha önce astığı 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil 400 gün yeter' yazılı pankarta Valilikten uyarı gelen MHP, bu kez de hakkında yolsuzluk yaptıkları iddia edilen 4 bakana gönderme yaptı.

MHP İl Başkanlığı, pankartta hem 400 milletvekiline hem de 4 eski bakana atıfta bulunuyor. Yolsuzluk yaptıkları iddia edilen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartın üzerinde '4'ünüzü gördük, 400'ünüz kalsın' yazısı yer alıyor. Ayrıca daha önce çatıya asıldığı için valilikçe uyarılan pankartı da kent meydanında parti tarafından yapılan etkinlikte yeniden açıldı.

"KORKU İMPARATORLUĞU KURULMAK İSTENİYOR"

MHP il Başkanı Ragıp Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin çok zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, iktidarın bir korku imparatorluğu kurmaya çalıştığını savundu. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın 'koalisyon olursa daha makarna alamazsınız, sosyal yardım alamazsınız' diye propaganda yaptığını; Başbakan'ın ise batı illerine giderek 'Biz iktidardan gidersek buraya terör gelir', doğu illerine gittiği vakit de 'Toros arabaları gelir' dediğini dile getiren Ragıp Özkan şöyle devam etti:

"Bugün de Koza İpek Grubu'na bir operasyon düzenlendi. Bir korku imparatorluğu kurulma arzusunda. Şunu da ifade etmek lazım, Türk milleti hiç kimseden korkmaz. Bu tehditlere boyun eğmeyecektir. Yalan vaatlerle ve plan projelerle oy alamayacağını fark eden AKP hükümeti artık tehdit ederek, sindirerek oy alma gayreti içine girmiştir. MHP Sivas İl Teşkilatı olarak Türk milletinin hiç kimseye boyun eğmeyeceği vurgulamak istiyoruz."

"BAKANLARI AKLAYAMAYANLAR 400 VEKİL İSTİYOR"

İl Başkanlığının çatısına asılan '4'ünüzü gördük, 400'ünüz kalsın' pankartı ile ilgili de konuşan İl Başkanı Ragıp Özkan şu ifadeleri kullandı: "Çatımıza asmış olduğumuz pankartta da yolsuzluğa ve hırsızlığa bulaşmış, haksızın ve zalimin yanında kim olursa olsun bütün açık yüreklilikle dile getireceğimizi ifade etmek istiyoruz. Türk milletine yiğitlik yakışır, her doğruyu yiğitçe dile getirmek ve 1 Kasım'da Türk milletinin yiğitçe tavır göstererek sandıktan doğru bir sonuçla çıkacağını, iktidarın ona göre belirleneceğini beyan etmek istiyorum. Daha düne kadar hukuk karşısında aklanmaktan korkanlar, yargı karşısında hesap vermekten kaçırdıkları 4 tane bakanlarını gizleyemeyenler bugün milletten 400 vekil istemektedir. Biz de buna paralel olarak dedik ki; 4 tanenizi gördük, 400'ünüz kalsın. Cumhurbaşkanı 'Oslo'ya PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, derdi olan bana söylesin' diyordu. Ben de bütün Türk milletini 1 Kasım'da sandığa giderek dersini söylemeye davet ediyorum."

"DİK DURUŞ SERGİLEYİNCE YÜREKLİ OLMADIKLARINI FARK EDİYORUZ"

Daha önce astıkları ve Valilikçe uyarı alan 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil 400 gün yeter' yazılı pankart ile ilgili de konuşan Özkan, "O konuda uyarı yazılarını vermiş olduğumuz hukuki çerçevede cevabımız onları durdurmaya yetti. Her ne kadar haksız ve hukuksuz davranışı adet edinseler de karşılarında dik duruş gösterince çok da yürekli olmadıklarını biz fark ediyoruz. Türk milletine haksızlık karşısında dik durmalarını tavsiye ediyorum. Aslında karşıdaki gücün iktidarın gölgesi altında yürüdüğünü esasen yüreklerinin çok boş olduğunu fark etmeleri için bir adım atmaları kafidir, kendilerine bunu tavsiye ediyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'den '4'ünüzü gördük, 400'ünüz kalsın' pankartı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER