MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk: Cizreye gitmeye hazırız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk: Cizreye gitmeye hazırız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Oktay Öztürk, devletin Cizre'ye giremediğini belirtti. İktidara seslenen Öztürk, "Cizre'nin üç mahallesi mi? Çekilsinler, oraya da gitmeye hazırız. Bu devleti oraya da götürürüz. Sokakta bulmadık bu devleti." ifadesini kullandı.

Öztürk, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte Bozyazı, Aydıncık, Anamur ve Mut ilçelerinde
bayramlaşma programına katıldı.

'SOKAKTA BULMADIK BU DEVLETİ'

Çözüm sürecinin ülkede yaşanan terör saldırılarına zemin oluşturduğunu vurgulayan Öztürk, yaşanan saldırılar ve 140 üzerinde şehit verilmesinin sorumlusunun da AK Parti olduğunu söyledi. Cizre'de önce sokağa çıkma yasağı ile başlayan tartışmalar ve ardından seçimlerde 3 mahalledeki sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka mahallelere taşınacağı yolundaki açıklamalar hakkında iktidara seslenen Öztürk, AK Parti iktidarını dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın sözleriyle eleştirdi.

Öztürk, şunları söyledi: "Siyasi partileri Sivas'tan öteye gidememekle suçlayan iktidarın, bugün ülkeyi içine soktuğu durumu hep birlikte içimiz kan ağlayarak izliyoruz. Bu toprakların her zerresi bizim, her zerresinde şehit kanımız var. İstersek her yere gideriz. Eğer istemiyor isek bunun nedeni de senin acziyetinden dolayı devletin oralarda hakimiyetini kaybetmiş olması ve neticesinde orada herhangi bir olumsuz hadiseye sebep vermemekti. Ama sen tatmin olmak istiyorsan da; en zor nereyi görüyorsun? Tunceli mi? İşte Tunceli'ye gidiyoruz dedik ve gittik. Biz Tunceli'ye gittik ama ey hükümet, sen bugün hükümet olarak, devlet olarak Güneydoğu'ya gidemiyorsun. Cizre'nin üç mahallesinde seçim yapamıyorsun. Biz ise istediğimiz zaman istediğimiz yere gideriz. Cizre'nin üç mahallesi mi? Çekilin oraya da gitmeye hazırız. Bu devleti oraya da götürürüz. Çünkü sokakta bulmadık biz bu devleti."

'HAİNLİKLE SUÇLANACAKSIN'

Şehit haberlerinin geldiği günlerde bayram kutlamanın burukluğuna işaret eden Öztürk, yaşanan olayların sorumlusu olarak işaret ettiği AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gaflet veya hainlikle suçlanacağını aktardı.

Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Biz valilere talimat verdik müdahale etmeyin diye. Askerin garnizondan çıkmasını engelledik, polisin karakolda görev yapmasını engelledik, biz çözüm süreciyle uğraşırken bunlar da silahlanmışlar, bölgede bomba yığınakları yapmışlar. Çözüm sürecine ihanet ettiler' şeklindeki sözlerini hatırlatarak şunları kaydetti: "Sanki sıradan bir vatandaş konuşuyor. Sen Cumhurbaşkanı değil misin? Sen bu ülkeyi yönetemiyor musun? Eşkıya bu kadar silahlanırken, yer gök bomba dolarken sen ne yapıyordun Allah aşkına? Şimdi hiç mi vicdanın sızlamıyor? Bu şehit haberleri geldikçe 'ben dikkat kesilmediğim için ülke sınırları içerisinde yolların altına tonlarca bomba döşendi, şimdi o bombalar patladıkça askerim polisim şehit oluyor' diyemiyor musun? Hiç mi sorumluluğun yok? Halbuki senin iki defa sorumluluğun var. Eğer bütün bunlar olurken çözüm süreci diye pazarlıkları sürdürürken, hainlerin ülkeyi mühimmat deposuna çevirdiğini göremeyecek kadar saf ve gaflet içerisindeysen, devlet yönetimi gafleti götürmez, sen de gafletinden dolayı sorumlusun. Eğer bütün bunları gördün de bir başkanlık uğruna sesini çıkarmadıysan o zaman da ihanet içerisindesin. Hainlikle suçlanacaksın sen." CİHAN
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk: Cizreye gitmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER