MHP Genel Başkanlığı'nın en güçlü adayı, AKP'li bir bakan mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2019
Paylaş
X Post
Siyaset Bilimcisi Dr. Erol Mütercimler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sonrası partinin başına geçecek en güçlü adayın Süleyman Soylu olduğunu açıkladı.
Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Erol Mütercimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini ve S-400 krizini yorumladı. Mütercimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde MHP'nin iki siyasetçisi de var olduğunu belirterek "Gelecekte, Devlet Bahçeli'nin yerine Süleyman Soylu MHP Genel Başkanlığı'nın en güçlü adayıdır." dedi.
Türkiye'nin taleplerinin Mazlum Kobane'nin, Fetullah Gülen'in iadesi, Suriye'deki güvenli bölgedeki stabil durumun durdurulması olduğunu belirten Mütercimler, Türkiye'nin masaya götürdüğü dokuz konu olduğunu ifade etti.
"TÜRKİYE ERKEN SEÇİME GİDECEK"
Mütercimler'in YouTube kanalında yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:
"Masadaki ana mesele, uzlaşmazlık konuları çözümlenmese bile ötelenebilir mi oyunu bu. İki taraf da masaya getirdiklerinin karşılıklı kabul edilmeyeceğini biliyordu. Peki buna rağmen neden oturdular? İç politika var. Trump'ın azil süreci, seçim süreci var. Türkiye'de iç politika kötü sıkıştı. Öyle böyle değil yani. Benim iddiam odur ki önümüzde bir erken seçim var. Siyaset başka türlü buradan çıkamayacak. Dolayısıyla zemin hazırlamak gerekiyor. Bu da çok kolay bir şey değil.
"SÜLEYMAN SOYLU MHP GENEL BAŞKANLIĞI'NIN EN GÜÇLÜ ADAYI"
Türkiye'de erken seçime gitmek Tayyip Bey açısından kaybedilir görünüyor, kaybedecek görünüyor. (ABD'deki) masada MHP'linin iki siyasetçisi de vardı. Hem MHP ile bir ortaklık var. Gelecekte, Devlet Bahçeli'nin yerine Süleyman Soylu MHP Genel Başkanlığı'nın en güçlü adayıdır. Şimdilik bu konuya girmeyeceğim. O iki kişi niye vardı orada diye düşünüyorsanız. Varlık sebebi budur.
O masada CIA Başkanı ve Savunma Bakanı da yoktu. Savunma Bakanı ülkede değilmiş ama MİT Başkanı masada
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gülistan Doku cinayeti: Soylu'dan tutuklanan vali için aklama gelmiş 'İddialar asılsız...'2.Hükümet dogalgaz ve elektirik için vatandaşın cebine elini uzatmaya hazırlanıyor!3.Bir cisim mi yaklaşıyor? Dolar kuru 45 lirayı aştı4.Eski dosyalar raftan iniyor: Rabia Naz cinayeti yeniden masaya yatırılacak!5.İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kansere yakalandığı kamuoyuna sızdı!
6.Formula 1 geri döndü 5 yıllık mukavele tamam7.3 ayda devasa harcama: Diyanet, dakikada 358 bin lira harcadı8.Papa: 'Savaşta öldürülen Lübnanlı çocuğun fotoğrafını yanımda taşıyorum'9.Almanya Meclis Başkanı Klöckner’in Signal profili ele geçirildi10.Nadir Sarıbacak’tan Amerika itirafı: 'Kaldırımda oturup ağladığım günler oldu'

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Gülistan Doku cinayeti: Soylu'dan tutuklanan vali ...

Hükümet dogalgaz ve elektirik için vatandaşın cebi...

Bir cisim mi yaklaşıyor? Dolar kuru 45 lirayı aştı

Eski dosyalar raftan iniyor: Rabia Naz cinayeti ye...

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kansere yakalandığı...





