MHP Kongresi'nde neler yaşandı?

MHP Kongresini Samanyolu Haber adına izleyen Ahmet Doğan izlenimlerini ve verilen mesajları yazdı.

MHP Kongresi'nde neler yaşandı?

MHP’nin nevruz kurultayı büyük coşkuya sahne oldu. Türkiye’nin 4 bir yanından gelen on binlerce seçmen sabahın erken saatlerinde otobüslerle Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’na geldi. Polis aşırı yoğunluk sebebiyle salona çıkan yolları trafiğe kapatmak zorunda kalınca partililer de uzak mesafelerde otobüslerden inip kurultaya doğru ara yollardan yürüdü. İçeri giremeyen partililer kurultayı dışarıda kurulan çadırda izledi.

Daha önceki kurultaylara göre 11. Kurultay son derece profesyoneldi. Basın mensuplarına salonunda arkasında özel bir alan; masalar ve sandalyeler ayrılmıştı. Salondaki yerlerini alan basın mensupları herhangi bir akreditasyona maruz tutulmadan programı takip edebildi.Ancak canlı yayın muhabirleri için tahsis edilen yüksek sandalyelerin rahatsızlığı MHP’nin hanesine eksi puan olarak yazıldı. Bunun yanında MHP televizyon kanallarına ücretsiz frekans vererek kurultayı canlı yayınlama imkanı tanıdı.


Salondaki coşku dikkat çekiciydi. Mustafa Yıldızdoğan konser verdi. Sahnenin arka tarafındaki platform 3 hilalli kalplerden oluşturulmuş Türkiye haritasıyla süslendi.

Arena’nın duvarlarında MHP’nin seçim sloganı olan “Bizimle Yürü Türkiye” yazılı afişler vardı. Adaletsizliğe, yolsuzluğa, yoksulluğa, bölünmeye karşı “Bizimle Yürü Türkiye” mesajının yer aldığı seçim şarkısı da seçmenden tam not aldı.

Salonda kadın partililerin daha önceki kurultaylara göre fazlalığı da dikkat çekti. Kurultayı sorunsuz izleyebilmeleri için engellilere özel iki loca ayrıldı. Arena’da simit ve su satan seyyar satıcıların çokluğu da dikkat çekti. Kurultayda temizlik görevlisinin bulunmaması, yerlere atılan gazete, kağıt ve yiyecek torbaları saatler ilerledikçe daha fazla göz tırmalar hale geldi.


MHP’nin kurultayına yurt dışındaki 45 farklı yabancı temsilcilikten katılımcılar da iştirak etti. AKP’nin temsilcisi Haluk İpek MHP’liler tarafından uzun süre yuhalandı. BBP ve Saadet Partisi temsilcileri ise salona girerken yoğun alkışla karşılandı.

Bahçeli’nin salona girmesiyle birlikte alkış tufanı koptu. Kurmaylarıyla salonu turlayan MHP Lideri, partilileri bozkurt işaretiyle selamladı. Bahçeli’ye geçiş koridoru oluşturan genç MHP’liler ise yoğun kalabalığa rağmen kol kola girerek koridoru korumayı başardı. Sakalı olan, traş olmamış genç partililer ise salonda görevlendirilmedi.

Arena salonunu yöneten idarenin MHP’li seçmene bir ibadethaneye yakışmayacak bakımsızlıkta kuytu bir oda tahsis etmesi tepkilere sebep oldu.MHP’nin 11. Olağan Kurultayı’nda daha önceki kurultaylara göre gerilim yerine coşku hakimdi. Bahçeli’nin genel başkanlık seçimine rakipsiz girmesi ve MHP’nin son seçim anketlerinde artan oy oranı bundan en büyük etkendi. Bahçeli’nin rahatlığı yüzüne ve konuşmasına da yansıdı.

Bahçeli’nin konuşmasına ekonomi ve işsizliği eleştirerek başlaması ise dikkat çekti. MHP liderinin çözüm süreci ve nevruzdan önce ekonomik verilerden bahsetmesi partinin seçim stratejisi ve beyannamesinin de ipucu oldu.


Bahçeli, konuşmasından sonra biri erkek diğeri kız iki partiliyi kürsüye çağırdı. Ve hep beraber demir döverek Orta Asya Türk geleneğini temsil edip baharın gelişini kutladı.

MHP Lideri Bahçeli, Koray Aydın’la girdiği başkanlık yarışında delegenin yaklaşık 700’ünün oyunu almıştı. Fakat 11. Kurultayda sandığa giden bin 160 delegenin bin 149’unun oyunu alarak yeniden güven tazeledi. 11 oy ise geçersiz sayıldı.

Engin Alan Bahçeli’nin “Balyoz bir darbe planıdır” açıklaması sebebiyle kurultaya katılmazken aday olmayacağını duyuran Sinan Oğan katıldı. Salonda bir ara delegelerin listesi okunurken Mehmet Haberal isminin anons edilmesi şaşırttı. Yetkililer isim benzerliği olduğunu açıkladı.

Basın mensupları aralarında yaptığı oylamada MHP’nin 11. Olağan Kurultayı’na profesyonelliği açısında 10 üzerinden 9 puan verdi.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber MHP Kongresi'nde neler yaşandı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER