MHP kulislerini hareketlendiren iki adım

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Temmuz 10 2016
MHP'deki liderlik arayışında muhalifler gerekirse ikinci imza toplamayı planlıyor. MHP Genel Merkezi ise mahkeme kararını bekleyen muhalif adayların partiden ihracı için düğmeye basacak.
MHP kulislerini hareketlendiren iki adım
MHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından ‘liderlik' arayışları şeklinde başlayan parti içi mücadele, bayram sonrası yeni bir ivme kazanacak. Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'dan oluşan muhalif adaylar, pazartesi günü yapacakları toplantı ile yeni yol haritasını belirleyecek.

Devlet Bahçeli'nin başında bulunduğu MHP Genel Merkezi ise kongre mücadelesini sürdüren muhalif adayların disipline verilerek partiden ihracı için düğmeye basacak.

MUHALİFLER ALTERNATİF ARAYIŞINDA

Ağırlıklı olarak delege desteğini alan Meral Akşener, mahkeme yoluyla engellenen kongrenin yapılması için gerekirse yeniden imza toplamayı düşünüyor.  Diğer muhalif aday Koray Aydın ise, bu yılın sonundan itibaren başlayacak il ve ilçe kongrelerinde desteklenecek adaylarla genel merkezin karşısına çıkılması fikrini paylaşıyor. Ancak Akşener kanadı, kongrelerde ‘asker aday, asker delege' şeklinde genel merkezin hakim olacağı bir kongre süreçlerinden netice alınamayacağını öngörüyor. 

GENEL MERKEZ HAREKETE GEÇECEK

Kongre süreçlerini her türlü şekilde tıkayan bir genel merkezin kendi inisiyatifiyle düzenleyeceği il ve ilçe kongrelerinde muhaliflere izin vermeyeceği belirtiliyor. Aynı zamanda bu sürecin çok uzun olduğu ve hükümetin baskın bir seçim yapması halinde de tüm çabanın boşa gideceği ihtimali üzerinde duruluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Haziran tüzük kongresine kadar disiplin ve ihraç yöntemine ilişkin açıklama yapmamıştı. Ancak tüzük kongresinin yapılmasıyla birlikte bu seçeneğin devreye sokulmasına yönelik açıklamalar gelmeye başladı. Tüzük kongresini ‘korsan', Meral Akşener'in bayramlaşmasını ise, ‘paralel bayramlaşma' ilan eden Genel Merkez'in, önümüzdeki hafta harekete geçmesi bekleniyor. 

TASFİYELER İÇİN DÜĞMEYE BASACAK

Ancak Genel Merkez'in ihraçlar yoluyla tasfiye olayınını Meral Akşener, Ümit Özd

Bu haberler de ilginizi çekebilir