MHP kurultay yapmazsa

MHP'li eski Bakan Somuncuoğlu, MHP'de kurultay yapılmaması durumunda ağustos ayında erken seçim olacağını iddia etti. “Vekil sayısı yarıya düştü. Şikayetçi olan delege ve taban değişim istiyor” dedi

MHP'li başkan adayları TOMA'ların önünde

Türkiye'deki bütün fakültelerde Ülkü Ocakları Öğrenci Dernekleri'nin kuruluşunda rol alan eski Bakan Sadi Somuncuoğlu, MHP'deki olağanüstü kurultay sürecini değerlendirdi. 

VEKİL SAYISI YARIYA DÜŞTÜ

7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında MHP'nin milletvekili sayısının yarıya düştüğünü söyleyen Somuncuoğlu, “MHP, bölücü ve terör partisinin yarısına inmiş. Delegenin ve tabanın şikayeti var. Çoğunluk MHP'de nöbet değişimi istiyor” ifadelerini kullandı.

HAREKET 4. ERGENEKON

Devlet Bahçeli karşı çıkmasına rağmen 2000 yılında Cumhurbaşkanı adayı olduğu için bakanlıktan azledilen ve sonra vekil adayı gösterilmeyen Somuncuoğlu, “Türklerin Orta Asya'dan çıkışı birinci Ergenekon. İkincisi milli mücadele, üçüncüsü Ergenekon ve o grup davalarının bozulması. Dördüncüsü ise MHP'deki bu muhalefet hareketidir” dedi.

TEK ADAM HEDEFİ İÇİN SEÇİM

MHP'de kongre olmazsa Türkiye bir erken seçime gideceğine dair kamuoyunda bir ittifak oluştuğunu kaydeden Somuncuoğlu, “Devletin başındakilerin bütün çalışmaları, sonbahara kalmadan seçim yapmak üzerine. AKP'de de başbakan ve yönetim değişimi oluyor. Ne kadar muktedir olsanız da bu değişimin parti bünyesinde tabanında bir takım etkileri olacaktır. Biran önce tek adam hedefine gitmek için de erkenden seçim yapması lazım. Ağustos ya da eylülde. 



SANDALYE KAYBI OLABİLİR

Ama MHP'de oy patlaması olursa seçime gidemeyeceği ve TMBB'de sandalye kaybına maruz kalacağı da düşünülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

'ÜLKÜCÜLER DEĞİŞİM İSTİYOR'

TOMA'ların önündeki ülkücüler ve delegelerin MHP'de nöbet değişimi olacağını gösterdiğini söyleyen Somuncuoğlu, “Çoğunluk nöbet değişimi istiyor” dedi.  

AKP'NİN ÖNÜNDEKİ ENGEL MHP

Partili cumhurbaşkanlığının önündeki en önemli engelin MHP'deki değişim olduğunu söyleyen Somuncuoğlu, “Kamuoyu yoklamaları MHP'de değişim olursa ciddi yükselmeyi gösteriyor. Bu AKP'nin TBMM'de yüksek oranda temsilini önlüyor. O zaman tek adam egemenliğine gitmek mümkün olmuyor” diye konuştu. 

<< Önceki Haber MHP kurultay yapmazsa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER