MHP'li Akçay: Koalisyon hükümeti kurulmayışının sorumluluğu Erdoğan'ın


MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, geçen genel seçimden sonra koalisyon hükümeti kurulamayışının sorumluluğunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise dünkü Manisa mitinginde, sorumlu olarak MHP'yi göstermesine tepki gösterdi. Akçay, "PKK'nın 10 maddelik şartlarını kabul eden AKP, öncelikle MHP'nin dört milli ilkesini neden kabul etmediğini kamuoyuna anlatsın." dedi.

Koalisyonu kurmakla görevli olduğu halde kurmayanın AK Parti olduğunu söyleyen Milletvekili Akçay, "MHP'nin dört milli ilkesini reddeden AKP, hükümeti kurmamıştır. Dün Dolmabahçe'de PKK'ya 'evet' diyen AKP, MHP'ye 'hayır' demiştir. Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de PKK'yla her türlü pazarlığı yapıp 28 Şubat 2015'te Dolmabahçe Sarayı'nda PKK'nın 10 şartını bir mutabakat olarak HDP ile birlikte açıklayan AKP, MHP'nin dört ilkesine 'hayır' demiştir. Biz çözüm sürecinden tamamen vazgeçilmesini, terörle etkin mücadele edilmesini istedik, onlar 'olmaz' dedi. Biz Anayasa'nın ilk dört maddesini koruyalım dedik, onlar 'olmaz' dedi. Biz 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının üzerine gidelim, failleri adalete teslim edelim dedik, onlar 'olmaz' dedi. Biz Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin, parlamenter sistemle oynamasın dedik, onlar 'olmaz' dedi." şeklinde konuştu.

Koalisyon hükümeti kurulamayışının sorumluluğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve CHP'nin üzerinde olduğunu öne süren Erkan Akçay, AK Parti ile CHP arasındaki istikşafi görüşmelere dikkat çekti: "AKP ile CHP, 45 günlük koalisyon kurulma sürecinin 32 gününde 50 saatlik görüşme yapmışlar ve hükümeti kuramamışlardır. 9 Temmuz'da AKP Genel Başkanı Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini almasından sonra bu iki parti, 13 Temmuz 2015 günü ilk görüşmeyi yapmışlar ve görüşmeleri 13 Ağustos 2015'e kadar sürmüştür. 32 gün boyunca bu iki parti kol kola girmiş ve AKP'nin hükümet kurma teklifinde dahi bulunmamasına rağmen milletimizi koalisyon hükümeti ümidiyle oyalamışlardır. AKP ile CHP kol kola girmiş, Türkiye'yi kandırmıştır. Şimdi soruyorum, 32 gün boyunca hükümet teklifi dahi olmadan ne görüştünüz? Kim kimi kandırdı? AKP mi CHP'yi kandırdı, CHP mi AKP'yi kandırdı? Gerçek olan şu ki AKP ve CHP, bir olup milleti kandırdı." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Akçay: Koalisyon hükümeti kurulmayışının sorumluluğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER