MHP'li Akıllı: Antalya sıtma hastalığına yakalanırsa şaşırmamak lazım


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilaçlama yapmaması nedeniyle Türk turizminin marka şehrinde sivrisinek ve karasinekten sıtma hastalığı tehdidi altında kalabileceğini söyledi.

Tarkan Akıllı, 1 Kasım seçim çalışması kapsamında Antalya'nın Manavgat, Alanya, Serik, Korkuteli, Elmalı, Kaş, Kumluca, Finike, Demre (Kale), Kemer ve Aksu ilçelerinde seçim çalışmasını vatandaş ve esnaf ziyaretleriyle sürdürüyor.

Her 12 milyon yabancı 3 milyon yerli turistin ve Paris, Londra ve Singapur'dan sonra dünyada en fazla turist çeken şehri Türk turizmin kalbi Antalya'da karasinek ve karasinek sorununun yaşamasının utanç verici olduğunu belirten Akıllı, bunun yegane sorumlusun ise AK Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.

Günümüzde sivrisinek ve karasinek istilası ve buna bağlı hastalıkları konuşulmasının 12 milyon turistin tatil yaptığı Antalya adına üzüntü verici olduğunun altını çizen MHP Antalya Milletvekili, şunları kaydetti: "Antalya'da sinek sorununun konuşulması gerçekten üzüntü verici bir durum. Bilindiği üzere yeni Büyükşehir Belediye Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte Antalya'da temel hizmetlerin büyükşehir belediyesi eliyle veriliyor. Kara ve sivrisinekle mücadelede haydi 2014 yılı ilk yıllarıydı, bütçe yoktu falan bir sürü mazeret üretebilirsiniz. Ama bu sene Antalya'nın tamamında vatandaşlar sivrisinek ve kara sinek saldırısı altında kaldı. İnsanlar sivrisinek ve karasinekten uyuyamadı. Buradan Antalya Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerini uyarıyorum. Dünyada sıtma hastalığı bitirildi. Ama önümüzdeki aylarda Antalya'da sıtma hastalığı hortlarsa şaşırmasınlar, ona göre tedbirlerini alsınlar." diye konuştu.

Seçmenin AK Partililerin uçak kaçık vaatlerine itibar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Akıllı, AK Partili Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın 7 Haziran seçimleri öncesi bir sürü vaatte bulunduğunu bu seçimde Mersin'den aday olunca hepsinin unutulduğunu ifade etti.

Akıllı, iktidarın seçim vaatleriyle ilgili şunları söyledi: "1 Kasım için seçim vaatlerinde uçuyorlar. En son vaatlerden biri Antalya'dan Çin'e hızlı trenle gideceğiz söylemi. Halbuki 13 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi uyguladığı politikayla, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesini teröristlere teslim etti. Bu bölgelerde yol güvenliğini bile sağlayamıyorlar, birde hızlı trenle Çin'e gitmekten bahsediyorlar. 7 Haziran'da eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'da bir sürü vaat vermişti. Şimdi o benzer vaatlerini Mersin'de veriyor."

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Akıllı: Antalya sıtma hastalığına yakalanırsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER