MHP'li Türk: Bütçe açığı emekli kesime fatura edilmiştir

MHP'li Türk: Bütçe açığı emekli kesime fatura edilmiştir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir Milletvekili ve 1 Kasım seçimleri milletvekili adayı Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, Maliye Bakanı'nın bütçe açığını emekli kesime fatura etmesini eleştirerek, "Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığının en büyük mağdurları emekli kesimi olmuştur" dedi.

MHP Kırşehir Milletvekili Türk, ikinci sıra milletvekili adayı Eftal Avşar ve MHP Kırşehir İl Teşkilatı yönetimi ile sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, Eylül ayı bütçe açığının 14.1 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydederek, Maliye Bakanı'nın önceki gün yapmış olduğu 'Bütçe açığı bayram öncesi ödenen emekli maaşları nedeniyle fazla gelmiştir' şeklindeki açıklamasının emekli kesimi çok üzdüğünü ve Maliye Bakanı'nın bütçe açığını emekli kesime fatura etmesini eleştirdi.

'EMEKLİ DESTEK ÖDENEĞİ' ADI ALTINDA EMEKLİYE ÖDEME YAPILACAK

MHP Milletvekili Türk, emekli kesime AK Parti hükümeti tarafından verilen sözlerin, bütçe dengeleri gerekçe gösterilerek hiçbir zaman tutulmadığını ifade ederek, "Emekli kesimin maaş artışının genel enflasyon endeksi yerine, bu kesimin tüketimlerini ve hayat standartlarını esas alan bir endekse göre yapmayı planlıyoruz. Emeklilere her yıl Mart ve Eylül ayı içinde 'Emekli Destek Ödeneği' adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Ayrıca emekli aylıklarındaki refah payı yükseltilecek ve kesintiler kaldırılacak. Aylıklar arasındaki eşitsizlik giderilecek ve banka promosyonu alabilmeleri temin edilecek." dedi.

Türk, emeklilerin, emeklilik öncesi çalıştıkları bütün iş yerlerinde ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli katkılar sağladıklarına işaret ederek, "Hizmetlerinin karşılığı bu olmamalı. Emeklilerimiz, iş hayatı sonrası yaşamlarında rahat ettirilmeli. Bu kesim, ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığı gibi yüklerin altında ezilmemeli. Emeklilerimize, refah içinde hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayacakları bir ücret verilmelidir" şeklinde konuştu.

Sosyal güvenlik sisteminde yaşanan sıkıntıların her zaman emekli kesime fatura edildiğini ve bu nedenle de, AK Parti hükümeti tarafından her seferinde emeklilere düşük zamlar yapıldığına dikkat çeken Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Emeklilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ne gerekiyorsa yapılacak. Yaşadıkları sorunlar çözülecek. Başımızın üstünde yerleri var. Emeklilerimizi ezdirmeyeceğiz. Bu kapsamda sosyal sigorta sistemi, hukuki boyutu itibariyle 'uygulanabilir', mali boyutu itibariyle 'sürdürülebilir' ve ilgili taraflarca 'kabul edilebilir' bir yapıya kavuşturulacak. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyeti giderilecek." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Türk: Bütçe açığı emekli kesime fatura edilmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER