MHP'li Yeniçeri: Öcalan 'kasap', AKP 'koyun'

MHP'li Yeniçeri: Öcalan 'kasap', AKP 'koyun'

ANKARA (CİHAN)- MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti'nin sandıktan çıkmak için Abdullah Öcalan'a umut bağladığını ifade ederek "AKP ile Öcalan/PKK arasında yürütülen çözüm süreci ilişkisi, kasap ile koyun arasındaki ilişkiye dönmüş durumdadır. Burada kasap metaforunu Öcalan, koyun metaforunu ise AKP temsil etmektedir." dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Öcalan'ın cezaevinden çıkmak için AK Parti'ye, AK Parti'nin de sandıktan ve süreçten çıkmak için Kandil'e mahkûm olduğunu savundu. Çözüm sürecinden söz ederken AK Parti'nin Abdullah Öcalan'a umut bağladığını ifade eden Yeniçeri, 'Koyun can derdinde, kasap et derdinde' diye bir atasözü olduğunu belirtip, "AKP ile Öcalan/PKK arasında yürütülen çözüm süreci ilişkisi, kasap ile koyun arasındaki ilişkiye dönmüş durumdadır. Öcalan bir yandan İmralı'dan kurtulmak diğer yandan kendi tabiri ile 'demokratik Cumhuriyeti' AKP'ye kabul ettirmeye çalışmaktadır. AKP ise bir yandan çözüm diğer yandan seçim sürecini kurtarmak amacındadır. Burada kasap metaforunu Öcalan, koyun metaforunu ise AKP temsil etmektedir." diye konuştu.

Öcalan'ın süreçle ilgili taleplerinin gerçekte İsrail/ABD talepleri olduğunu savunan Yeniçeri, Kandil'in, Öcalan'ın görüşlerini ABD ve İsrailli danışmanların gözetiminde kontrolden geçirip HDP vasıtasıyla Hükümete gönderdiğini belirtti. Yeniçeri, "Öcalan içeriden çıkmak için AKP'ye, AKP de sandıktan ve süreçten çıkmak için Kandil'e mahkûmdur." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ANAYASAL DÜZENİ TEHDİT ALTINA GİRMİŞTİR"

Yeniçeri, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem Başbakan hem de AK Parti Genel Başkanı yerine konuştuğunu, bu kez de Merkez Bankası Başkanı'nı suçlamaya ve tehdit etmeye başladığını" ifade ederek "Türkiye'nin yalnız kamu düzeni ve güvenliği değil, anayasal düzeni de tehdit altına girmiştir." diye konuştu.

"ERDOĞAN, RESMEN FİİLİ DURUM YARATARAK SİYASET YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Mevcut sistem artık bize dar geliyor, 400'ü verin bunlardan kurtulalım' dediğini ve muhalefeti eleştirdiğini kaydeden Yeniçeri, "Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Erdoğan, resmen fiili durum yaratarak siyaset yapıyor. Erdoğan'ı bu denli cüretkâr yapan, yaşanan sürecin sonucudur. Gelinen aşamada Erdoğan, ordu, yargı ve bürokrasi üzerinde tam anlamıyla kendisine bağlı parti kontrolü kurdu" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Yeniçeri: Öcalan 'kasap', AKP 'koyun' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER