MHP Lideri'nin doktoru: Bahçeli kalp alemiyatı oldu, sağlık durumu iyi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, kalp ameliyatı olan MHP Lideri'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Cuma günü Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'nde mitral kapak replasmanı ameliyatı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün saat 14.00 sıralarında taburcu oldu. Hastaneden çıkan Devlet Bahçeli, çevresini gülümseyerek selamladı. Operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, hastane kapısına kadar kendisine eşlik etti. Hastanenin önünde toplanan çok sayısa partili, 'Devletin başına Devlet gelecek', 'Lidere sadakat şerefimizdir' sloganları attı. Bahçeli bu sırada yanındakilere, "Slogan atmalarına gerek yok" diyerek uyarıda bulundu. Bahçeli'yi hastane çıkışında karşılamaya; MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Atila Kaya ve Celal Adan, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy geldi. Hastanenin önünde partililerin oluşturduğu koridorun arasından geçen Bahçeli, makam aracına binerek hastaneden ayrıldı. Doktoru dışında kimse ile tokalaşmayan Bahçeli'nin Ankara'daki evine gittiği öğrenildi.

Bahçeli'yi ameliyat eden Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, MHP Lideri'nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Çiçek, Bahçeli'nin Cuma günü hastanelerine geldiğini belirterek, "Sayın Devlet Bahçeli Cuma günü hastanemizde açık kalp ameliyatı geçirdi. Son derece başarılı geçen bu ameliyat sonrası tedavi planlandı. Bugün kendisini taburcu etmiş olduk. Bu dönem içerisinde çeşitli farklı bilgiler verildi. Sanırım ifade etmek gerekir ki bu çok problemsiz herhangi bir sıkıntısı olmayan işlem oldu. Bugün de kendisini hastanemizden uğurladık." dedi.

Çiçek, operasyonun ne kadar sürdüğü sorusuna, "Operasyon birkaç saat sürdü. Cuma günü öğlen sularında işleme başladık. Öğleden sonra 4 civarında kendisi yoğun bakıma geldi. Birkaç saat sonra uyandı ve solunum makinesinden ayrıldı. İşlem esnasında herhangi bir problem ve sıkıntı yaşanmadı. Son derece sağlıklı olarak bugün kendisini yolcu ettik." cevabını verdi.

"Tam olarak yapılan işlem nedir?" sorusuna Doktor Çiçek, şu karşılığı verdi: "Kendisi bildiğiniz gibi 2004 yılında bir kalp ameliyatı geçirmişti. Bu ameliyatta kalp damarlarına baypas yapılmış. Kapaklarından bir tanesi tamir edilmişti. Zaman içerisinde bu tamir edilen kapakta bir dejenerasyon meydana gelmiş ve kapakta yetmezlik olmuş. Yapılan baypasların hepsi açıktı. Herhangi bir şekilde damarlarında bir şey yoktu. Kontrol anjiyolarında. Bu kapağın küçülmesi nedeniyle ileride herhangi bir kalp problemi yaratmasın diye planlanmış bir müdahale yapıldı. Kapak yeter hale getirildi."

"Programına devam edebilecek mi? Ne kadar istirahat edecek?" sorusuna ise Çiçek, "Son derece sağlıklı durumda. Ancak bu ikinci ameliyattır. Bir süre istirahat etmesini tavsiye ettik. Kendisi benim 30 senelik meslek hayatımda en uyumla ve nazik hastalarından biriydi. Bu kadar uyumlu ve sağlık ekibinin işini kolaylaştıran hasta çok maalesef bugünlerde az rastlıyoruz. Bir süre istirahat edecek. O istirahat döneminde tamamladıktan sonra sağlığıyla ilgili herhangi bir problemi olmadan, hiçbir kısıtlaması olmadan devam edecektir." cevabını verdi.

"Bahçeli'nin siyasi yaşamı yoğun. Bu operasyon etki eder mi?" şeklindeki soruya da Çiçek, şu yanıtı verdi: "Zannetmiyorum kendisinin tavsiyelere uymayacağını. Zaten gördük bu derece iyi durumda taburcu ettik. Çok uzun süre geçmeden aktif yaşama döneceğini umuyoruz."

Doktor Çiçek, başka bir operasyonun söz konusu olmadığını rutin kontrollerin devam edeceğini de aktardı.

Çiçek, "Sizi tercih etmesinde özel bir neden var mı?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Şimdi en temel hasta haklarından bir tanesi hastasının tedavi olacağı yeri ve hekimini seçmesidir. Bunu çok fazla sorgulamamak gerekir. Özellikle topluma mal olmuş kişilerin oldukları yerlerde çok yoğun ilgi ve müdahaleler nedeniyle kişisel rahatsızlıkları olabilir. Kendisi onun için hem hasta mahremiyeti açısından saygıyla karşılamak gerekiyor. Hekim olarak yorum yapmam doğru olmaz." CİHAN
<< Önceki Haber MHP Lideri'nin doktoru: Bahçeli kalp alemiyatı oldu, sağlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER