MHP Milletvekili Aydın: Kapalı bulunan Olur-Yusufeli karayolu hizmete açılsın

MHP Milletvekili Aydın: Kapalı bulunan Olur-Yusufeli karayolu hizmete açılsın

MHP Erzurum Milletvekili ve adayı Kamil Aydın yaklaşık bir yıldır kapalı bulunan Olur-Yusufeli karayolunun ulaşıma açılmasını istedi.

MHP Milletvekili Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Şenkaya ve Olur ilçeleri ile bağlı köylerine ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekili Aydın, Olur'un Karadeniz bölgesine açılan kapısı konumundaki Yusufeli karayolunun hidroelektrik santrali çalışmaları nedeniyle 8 aydır kapalı olmasını eleştirdi. Aydın, kapalı bulunan karayolunun bölge ticaretini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, "Olur-Yusufeli karayolunun kapalı bulunması bölgede hem seyahat etmekte olanlara hem de ilçe ticarete büyük bir darbe vurmuştur. Bölge halkının mağduriyeti acilen giderilerek, kapalı yol yeniden ulaşıma açılmalarıdır. Kapalı olan yol sorunundan dolayı vatandaşlar, ürettikleri ürünleri çevre illere satmakta sıkıntı yaşamış ve ürünler ellerinde kalmıştır." dedi.

Milletvekili Kamil Aydın, bölge halkının diğer en büyük probleminin ise yapımı devam etmekte olan hidroelektrik santrali nedeniyle sulama imkanlarının kısıtlanması olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Olur ilçemiz ve köylerimizin en büyük sorunlarından birisi de sulama olanaklarının yetersiz olmasıdır. Ormanağzı köyü civarında yapılan bir hidroelektrik santrali bölge için zaten yetersiz olan su kaynaklarını iyice azaltmış, organik tarım yapan üreticiyi zor durumda bırakmıştır. Sulama imkanının kalmaması bölgedeki meyve ağaçlarını kurutmuş, üretim yapılamaz hale gelmiştir. Çok verimli topraklara sahip olan bölgede halkımızın en büyük isteği, tarımsal sulamaya imkan sağlayacak bir gölet yapılmasıdır. Göletin inşası onlar için çok önemli olup üretim ve gelirlerini birkaç kat daha artıracaktır. Gölet inşası için proje geliştirilmiş, fakat bir türlü onay alamamıştır."

Gittiği yerlerde vatandaşlardan gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirten Aydın, "Vatandaşlarımız tüm dertlerine derman olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni görmektedir. Gittiğimiz her yerde bizleri bağırlarına basmakta, coşkuyla karşılamaktadırlar. Gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Aydın: Kapalı bulunan Olur-Yusufeli karayolu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER