MHP Milletvekili Erdoğan: Zarar şimdiden milyonlarca lira


Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlâl eden bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yaşanan gerilimle birlikte işadamlarını ve üreticileri tedirgin eden süreç devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve MHP'li diğer 19 milletvekilinin imzasını taşıyan bir araştırma önergesi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Önergede, üreticinin içinde bulunduğu sıkıntılı duruma dikkat çekilerek, problemlerinin araştırılması ve çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılması istendi.

'HAMASİ SÖYLEMLER DERHAL BİR KENARA BIRAKILMALI'

MHP Millletvekili Erdoğan, şunları kaydetti: "Modern dünyada siyasi ilişkiler, ekonomik ilişkilerle birlikte daha da anlam kazanmıştır. Bu bağlamda iki ülke arasında ilişkilerin gerilmesiyle birlikte Rus tarafının Türk mallarına göstermiş olduğu tutum, yeni ekonomik sıkıntıların doğmasına da kapı aralamıştır. Özellikle Rusya'ya yapılan ihracatta önemli bir yer tutan yaş sebze ve meyve ihracatı büyük yara almıştır. Sınır ihlâli yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türk tarım ürünlerine uyguladığı ambargo, yaş sebze ve meyve ihracatı yapan Muğla ilimizi de vurmuştur. Hamasi söylemler derhal bir kenara bırakılarak, yaşanan ve yaşanması muhtemel daha büyük mağduriyetlerin bir an önce önüne geçilmesi gerekmektedir."

'MUĞLA'DAN GÜNLÜK 30 TIR KALKIYOR'

Muğla'nın Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinden yıllık 150 bin ton narenciye ihraç edildiğini kaydeden Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: "Fethiye ilçemizin halinden, günlük 30 TIR yaş sebze ve meyvenin ihraç edildiğini ve bu ihracatın çok büyük bir bölümünün Rusya'ya yapıldığını düşünürsek, yaşanan mağduriyetin büyüklüğünü daha iyi anlayabiliriz. Şu anda tüccarlarımızın ve üreticilerimizin zararı, sadece Muğla'da milyonlarca liraya çoktan ulaşmıştır. Halihazırda yaş sebze ve meyve üretimi yapan, özellikle de narenciye üreticisi vatandaşlarımızın neredeyse tamamı zarar etmiş ve şu anda devletinden çözüm beklemektedir. Bu bağlamda Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle yaş sebze ve meyve üreticilerinin ortaya çıkan sorunlarının tespit edilmesi, tespit edilen sorunların giderilerek yaşanan ve yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi, yapılacak olan yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere alınması gereken önlemlerin araştırılması için yüce Meclisimiz'e büyük görevler düşmektedir. Yüce Meclisimiz'in bu görevi yerine getirmesi için Anayasamız'ın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz." CİHAN
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Erdoğan: Zarar şimdiden milyonlarca lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER