Devlet Bahçeli: Açık açık söylüyorum Davutoğlu...

MHP, 1 Kasım seçim bildirgesini bugün Ankara Arena'da açıkladı.

Devlet Bahçeli: Açık açık söylüyorum Davutoğlu...

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini Ankara Arena'da açıkladı. Bahçeli koalisyon görüşmeleri ile ilgili,  "Açık açık söylüyorum. Davutoğlu bize koalisyon teklifi ile gelmedi. 45 günlük sürenin dolması için geçerken bize de uğradı." dedi. 

Bahçeli ayrıca; "MHP, PKK uzantısı HDP'nin dışındaki her parti ile 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya hazırdır. Bunu da şimdiden ilan etmektedir. Türkiye'nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız." dedi.


MHP'nin seçim vaatlerini Genel Başkan Devlet Bahçeli basına duyuruyor. İşte konuşmasından önemli satır başları;


"AKP 7 Haziranda 400 vekil kazansaydı, PKK saldırmayacak ülkede huzur havası hakim olcaktı."

"BÜYÜK BİR NESLİN DEVAMIYIZ"

Kahraman bir ecdadın kahraman nesliyle geleceğe uzanıyoruz

Kahramanlık, içerek acı ölüm tasından ileriye atılmak ve sonra dönmemektir

Biz kutlu ve tehlikeli imtihanlardan geçerek dönmeyi aklından geçirmeyenlerin varisleriyiz

Biz büyük bir neslin devamıyız

Geçmişten bugüne elden ele, gönülden gönüle taşınan emanetlerin büyüklüğünü biliyoruz

Bize düşen ise bu ulvi emanetleri bugünün udutlarından geçirip geleceğin parlak ufuklarına sağ salim teslim etmektir.

"MHP İKTİDARA HAZIRDIR VE HER SÖZÜNDE HAKLI ÇIKMIŞTIR. ELEŞTİRİLERİMİZ İSABETLE YERİNİ BULMUŞTUR"


"Ülkenin geleceği MHP" ve "ülkenin geleceği için oy ver" sloganlarını kullanacak olan MHP, 1 Kasım seçimleri için 7 Haziran seçimlerindeki vaatlerini büyük ölçüde koruyor.

MHP'nin öne çıkan vaatleri arasında mazotun 1 lira 75 kurş yapılması, evlenecek gençlere 10 bin TL faizsiz kredi, evi olmayan ailelere aylık 250 TL kira yardımı gibi unsurlar yer alıyor.

MHP'nin kilit vaadi ise işsizlikle mücadele konusunda oldu. "Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacağı" MHP beyannamesinde yer aldı.


ÜNİVERSİTE SINAVI KALDIRILACAK

En öne çıkan vaatlerden biri ise "üniversitesi sınavının kaldırılması".

MHP, emeklileri de unutmadı. Beyannamede, emeklilere yılda iki defa 1400 TL "emekli destek ödeneği" verilmesi de yer alıyor.

SEÇİM ŞARKISI ÇALINMAYACAK

MHP yönetimi de CHP gibi şehitlere saygı çerçevesinde seçim bildirgesi tanıtım toplantısında seçim müziği çalınmaması kararı aldı.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

MHP lideri Bahçeli'nin yaklaşık 10 bin partiliye hitaben yapacağı konuşmada terörle mücadele konusuna vurgu yapması bekleniyor.

MHP'nin beyannamesinde, bu çerçevede askerlik görevini yapan erler de unutulmadı. Beyannamede, askerlik sırasında erlerin sigortalanması, primini de devletin ödemesi vaadi yer aldı. MHP ayrıca, askerlik dönüşünde de gençlere iş kurmaları ya da borçlarını ödeyebilmeleri için kredi verilmesini vaadetti.

ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İLGİLİ SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

MHP'nin seçim beyannamesinin tanıtım toplantısında çözüm süreciyle ilgili sinevizyon gösterisi yapılacak. Katılımcılara, çözüm süreciyle ilgili daha önce yapılan açıklamalar ve daha sonra söylenenler görüntülerle desteklenerek anlatılacak, “Biz uyarmıştık, uyarılarımız yerinde çıktı” mesajı verilecek.

MHP'nin seçim beyanname toplantısında, 17/25 Aralık operasyonları da unutulmadı. Ankara Arena'ya yerleştirilen dev pankartlardan biri de 17/25 Aralık'a ayrıldı. Pankartta, "17/25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para dosyası başta olmak üzere, tüm yolsuzlukların hesabı sorulacaktır" ifadesi yer aldı.

"HAKLI ÇIKTIK"

Türkiye’nin ve Türk milletinin temel değerleri ile uğraşmayın. Türk milleti bütündür. Açılım denilen yıkımın devlet ve millet yapımız için tehdit olduğunu söyledik, haklı çıktık. Çözüm süreci PKK ile pazarlıktır. Teröristlerin silahları alınmadan bu iş kendiliğinden çözülmez dedik ve haklı çıktık.

PKK silah bırakmaz, kimseyi kandırmayın dedik. Haklı çıktık. Terörle Kürt kardeşlerimizi ilişkilendirmeyin felaket olur dedik haklı çıktık. Teröristleri Kandil’de imha etmeden, ya da ağır darbe vurmadan çözemezsiniz dedik ve haklı çıktık. PKK'nın imhası, bölücülüğün yok edilmesi milliyetçi iktidarla mümkündür. Karanlığı fark etmek için ampulleri söndürmek yeterli olacaktır.

"DAVUTOĞLU CHP'YE KOALİSYON TEKLİFİNDE BULUNDU MU?"

Koalisyon kurmadı diye suçladılar. Bizim her şeyi hayır dediğimizi söylediler, tekliflere kapalı durduğumuzu anlattılar. İktidardan korktuğumuz yalanına bel bağladılar.

AKP ile istikşafi ortağı CHP asılsız iddialarla bizi karalamaya çalıştı. Biz iktidardan kaçmayız. Biz dedik ki AKP-HDP olmadı AKP-CHP bu da yetmezse AKP-CHP-HDP bir araya gelsinler. AKP ile CHP 32 gün görüştü koalisyon kurulmadı. 50 saate yakın orada burada toplanıp iki yabancı parti gibi birbirilerini keşfe çıktılar. Davutoğlu CHP'ye koalisyon teklifinde bulundu mu? Cevap şüphesiz hayır. Kalan sürede bizde koasliyon kurmak için beklemek saflık değilse ahmaklık o da değilse zeka noksanlığıdır.

Böyle bir durum karşısında MHP, PKK uzantısı HDP'nin dışındaki her parti ile 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya hazırdır. Bunu da şimdiden ilan etmektedir. Türkiye'nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız.

"GEÇERKEN BİZE DE UĞRADI"

Dahası Davutoğlu'nun hükümet kurmak gibi niyeti yoktu. Çünkü Erdoğan seçimi planlamış ve şartların olgunlaşmasını kurnazca beklemiştir. Erdoğan siyasi partilere sorumluluk ikazı yaparak asıl aktör olduğunu hatırlattı. Davutoğlu'nun ise zaten söz hakkı yoktu. Açık açık söylüyorum. Davutoğlu bize koalisyon teklifi ile gelmedi. 45 günlük sürenin dolması için geçerken bize de uğradı. 4 teklifimiz kabul edildiğinde değil elimizi gövdemizi taşın altına koyacağımızı söyledim. Anaysanın4 maddesine dokundurmayız dedik. Kriz mucidi Erdoğan'dır.

1 Kasım’da sonuçlar beğenilmezse acaba Erdoğan seçimleri yenilecek midir?MHP'nin amacına tek başına iktidardır.

Sandık güvenliği konusunda başlayan tartışmaların millet iradesine gölge, devlet egemenliğine leke düşüreceği bilinmelidir. Sandık taşımanın sonu yoktur. Türk milleti oyunu kullanmak için özveriyi gösterecektir. Türkiye Suriye, Irak ya da herhangi bölge değildir.Biz sürecin takipçisi olacağız.

"TÜRKİYE TEK BAŞINADIR"

Suriye'den kopup küresel sorun haline alan mülteciler risk kaynağı olmayı sürdürmektedir.Küresel vicdan mülteci meselede ipe un sermektedir. Türkiye bu konuda tek başınadır. MHP'nin iktidarında Türkiye barış ve güvenliği tehdit eden sorunların çözümünde öncülük yapacaktır.

"SÜLEYMAN ŞAH'IN NAAŞI TEKRAR ESKİ TÜRBESİNE TAŞINACAK"

Suriye politikamızda ana amaç barışın kalıcı bir şekilde sağlanmalıdır. Süleyman Şah'ın aziz naaşını eski türbesine tekrar taşıyacağız. 

EKONOMİ VAATLERİ

Türkiye'nin bölegesel lider olması ve küresel güç konumuna gelmesi dış politikamızın vizyonudur. MHP, ülkemizin sorunlarını çözecek, Türkiye'yi sözü dinlenen kalkınan bir devlet yapacak.

5 önemli projemizi harekete sokacağız: 

1 Devlet ve yönetim reformu 2 Üreten ekonomi programı 3 Yoksullukla mücadele projesini uygulamaya koyacağız 4 Terörle mücadele ve milli birlik projesini başlatacağız 5 Normalleşme ve adalet planı ivedilikle uygulanacak.

Çözüm sürecini tamamen sonlandıracağız, çözüm süreci çerçeve kanununu yürürlükten kaldıracağız. Her türlü terörün kökünü kazıyacağız.Türkiye'de her kesim AKP'den rahatsızdır. 2016-2019 ilk dönemde, yıllık ortalam 5.2 büyüme 2 milyon 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Ekonmomiye ilişkin 7 temel alanda reformlar yapacağız. Toplumun genelinde israfı önleyecek tedbirler alacağız.

"ASGARİ ÜCRET NET BİN 400 TL"

Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız. Muhtaç ailelere hilal kart vereceğiz. Emeklilere yıllık 2.800 lira destek ödemesi yapacağız.  Emeklilerin banka promosyonu alabilmesinin önünü açacağız. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz. 

Asgari ücreti net Bin 400 TL'ye çıkartacağız. Asgari ücretin tamamını vergi dışı bırakacağız. Esnafın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız. 

"2016'DA 120 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ"

2016'da okullardaki öğretmen açığını gidermek için 120 bin öğretmen atayacağız. 25 bin sağlık personelinin atamasını yapacağız.  Mesleki eğitimini tamamlayan gençlerin beklemeden işe girmelerini temin edeceğiz. Askerlik süresini prim ödemeksizin emeklilik süresine sayacağız. Kadınların iş gücüne katılım oranını yükselteceğiz. vatandaşlarımızdan elektrik kayıp bedeli almayacağız. Engelli kotasının tamamına atama yapacağız. Kamu çalışanlarına yapılan ek ödemeleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Cemevlerine devlet yardımı yapacağız. 

<< Önceki Haber Devlet Bahçeli: Açık açık söylüyorum Davutoğlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER