MHP Tokat İl Başkanı Demirkol: Yaşananların sorumlusu Erdoğan ve AKP'dir


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Türkiye'nin gittikçe yönetilemez hale geldiğini ifade ederek, "Kamuoyundaki güvenlik endişesi her geçen gün büyümektedir. Yaşananların sorumlusu Erdoğan ve AKP'dir." dedi.

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, açılım adı altında yürütülen terörle müzakerelerin, terörle mücadelede zafiyet oluşturduğunu ve son iki ayda 150'ye yaklaşan şehidin kamuoyunda uyandırdığı infialin, sorumlular arasında bir paniğe ve satışa neden olduğunu dile getirdi. İktidarın, "Bu süreçte terör örgütünün kötü niyetlerini hayata geçirmek için istismar ettiğini gördük" dediğini aktaran Demirkol, "Son iki ayda birdenbire patlayan terör saldırıları ile kamuoyunun dikkatini çekmeye başlayan güvenlik sorunu, aslında yıllardır sürdürülen bir gafletin artık gizlenemediği için ortaya saçılan sonuçlarıdır. AKP hükümeti, PKK ile aynı masaya oturarak ve bölücübaşının 10 emrine boyun eğerek Türkiye'nin güvenliğini örgüte teslim ettiği tarihten itibaren meşruiyetini yitirmiştir. Zaten Türkiye'deki anayasal düzeni 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla rafa kaldıran AKP hükümeti, PKK'ya ne istedilerse vererek 7 Haziran seçimlerine kadar sorunları halının altına gizlemeyi başarmıştır. Fakat açılım süreciyle tanınan fırsatlar sayesinde yıllardır silahlı mücadeleyle elde etmeyi başaramadığı pek çok tavizi koparan terör örgütü bugün kanton bölgeler ve özerklik için yeniden kan dökmeye başlamıştır.
Türkiye bugün gittikçe yönetilemez hale gelmektedir. Yaşananların sonumlusu Erdoğan ve AKP'dir. Kamuoyundaki güvenlik endişesi her geçen gün büyümektedir. Bilhassa 1 Kasım seçimlerinde sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağının cevabını AKP yetkililerinin kamuoyuyla paylaşması gereklidir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP Tokat İl Başkanı Demirkol: Yaşananların sorumlusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER