MHP’ye koruma duvarı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Temmuz 6 2024
Sinan Ateş suikastına ilişkin davada ara karar verildi. 10 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edilirken duruşma 19 Temmuz’a ertelendi. 5 gün boyunca duruşmada yaşananlar, sanıkların ve yargının suikastta MHP’nin rolünü gizlemeye çalıştığını gösterdi.
MHP’ye koruma duvarı
Sinan Ateş suikastına ilişkin açılan davanın ilk duruşması 5’inci günde sona erdi. 5 gün boyunca MHP’yi ve Ülkü Ocakları’nı suikasttan aklama çabasına yargı da eşlik etti. Davada tutuklu yargılanan 22 sanıktan 10’u tahliye edildi. Tahliye edilen Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay oldu. Mahkeme heyeti, eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi. Duruşma 19 Temmuz’a ertelendi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı.

Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un MHP milletvekili olduğu dönemde evinden gözaltına alınmasının dosyaya girmesi talebi ise reddedildi.

İçlerinde MHP’li yöneticilerin olduğu iddia edilen 17 kişilik soruşturma dosyasının görülen dosya ile birleştirilmesi talebi de reddedildi.

Öte yandan MHP’li avukat Serdar Öktem’in HTS kaydı alınması talebi de kabul görmedi.

Dava 19 Temmuz’a ertelendi. Savcılık davaya ilişkin mütaalasını da 19 Temmuz’da açıklayacak.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ara kararın açıklanmasının ardından açıklama yaptı.

Ayşe Ateş, alınan her kararın hukuki olarak eksik olduğunu vurgulayarak "Şu anda burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dileyen birer yoksul olarak kayda geçmesini talep ediyorum. Sincan Yerleşkesi’nde 5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirme çabasına şahit olan kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Şüpheliler, aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik buluyoruz" ifadelerini kullandı.

KOMİSYON ÇAĞRISI

Ateş yargı ve emniyet üzerinde baskı kurulmaması ve bu siyasi cinayetin aydınlatılması için ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulması çağr

Bu haberler de ilginizi çekebilir