Akşener'e karşı Güç Birliği Hareketi oluşturdular

MHP’de mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı bugün toplanıyor. Genel başkan adaylarından Meral Akşener’in tek başına hareket etme isteğini gören diğer adaylar Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan ‘Güç Birliği Hareketi’ oluşturdu.

MHP kongresiyle ilgili sıcak gelişme

Video: Arşiv

MHP’de çok tartışmalı tüzük kurultayı bugün… 

Kurultaya saatler kala dün iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener'e karşı ‘Güç Birliği' hareketi oluşturdu. 

Gerekçe ise Akşener'in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden genel merkezin 10 Temmuz'da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay süreciyle ilgili açıklama yaparak, “Kurultay yasal değildir. 

Dava arkadaşlarımız ‘yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir. 

19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. 

Bu haliyle söz konusu kurultayın ‘yasal zeminde’ hayat bulması mümkün olmayacaktır. Paralelciler, Pensilvanya'dan talimatla kaplumbağanın kabuğunun içine girmeye çalışıyor. 

Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim” dedi.

Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber Akşener'e karşı Güç Birliği Hareketi oluşturdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER