MHP'de muhalif sesler yükseldi

MHP lideri Bahçeli’ye muhalif MHP’lilerin olağanüstü kurultay toplamak için delegelerden ıslak imzalı, noter onaylı imza toplama girişiminde bulundukları öğrenildi.

MHP'de muhalif sesler yükseldi

1 Kasım seçiminde büyük kayıp yaşayan MHP’de muhaliflerin, istifa etmeyeceğini açıklayan Devlet Bahçeli yönetimine muhalefet eden isimler henüz birlikte hareket etme kararı almazken muhalif gruplar, Genel Merkez dışındaki ofislerinde taraftar toplamaya çalışıyor. Muhaliflerin MHP olağanüstü kongresini toplamak için delegelerden ıslak imzalı, noter onaylı imza toplama girişiminde bulundukları öğrenildi. Muhaliflerin, olası ret ve iptalleri de dikkate alarak 300 civarında bir listeyle genel merkeze başvurmayı hedeflediği öğrenildi.

TÜZÜK ÇIKMAZI

Bu arada muhalif gruplar ya doğrudan ya da aracılarla birbirlerinin nabızlarını yokluyorlar. İlk etapta muhalefet hareketine kimin liderlik edeceğinden öte, bir birliktelik sağlanarak kongrenin toplanmasına odaklanılması görüşü savunuluyor. Muhaliflerin önündeki en önemli engellerden birisi de tüzükteki hükümler. Genel başkan seçimini içeren olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için öncelikle tüzük değişikliğini içeren bir kurultayın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tüzük kurultayının ardından genel başkan seçiminin yapılabileceği ikinci bir kurultay yapılması gerekiyor. Bu zorluk muhaliflerin işini bir kez daha zorlaştırıyor.

İKTİDAR KARIŞTIRMAK İSTİYOR

Bu arada MHP Genel Merkezi ise muhalif kıpırdanmaları ise yakından takip ediyor. MHP Genel Merkezi, 1 Kasım seçimlerinin hemen ertesi günü Oğan’ın ihracının iptal edilmesine ilişkin yargı kararının açıklanmasını “iktidarın MHP’nin içini karıştırmaya dönük hamle” olarak değerlendiriyor. 

<< Önceki Haber MHP'de muhalif sesler yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER