Oktay Vural'dan MHP yönetimini sarsan karar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Vural istifasının ardından makam odasını toplamaya başladı.

Oktay Vural istifa etti

MHP’de Oktay Vural Grup Başkanvekilliği’nden istifa etti. Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim" yanıtını verdi.

Meclis muhabirlerinin ısrarlı sorularına yanıt vermekten kaçınan Vural, "Bundan sonra görevim olmadığına göre bundan sonraki ihtiyaçları sizlerle paylaşırız." dedi. Bahçeli'ye grup toplantısının ardından istifasını sunduğunu belirten Vural, Bahçeli'nin istifa kararına nasıl bir tepki verdiğine dair açıklama yapmaktan kaçındı.


18 NİSAN 1999’DA MECLİS’E GİRMİŞTİ

Akademisyen kökenli olan Oktay Vuray 18 Nisan 19999 seçimlerinde İzmir milletvekili olarak Meclis’e girdi. 21. dönemin ardından 23,24 ve 25’inci dönemlerde de milletvekili seçilen Vural 2001 yılında Enis Öksüz’ün istifası üzerine Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilmişti. Vural; 23. dönemden itibaren de MHP’nin grupbaşkanvekiliydi.


BAHÇELİ İLE TERS DÜŞTÜ İDDİALARI


Vural’ın ismi geçtiğimiz ay MHP lideri Devlet Bahçeli ile ‘kırgınlık’ yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti.


Salı günü MHP grup toplantısının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir iptal beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine, “Sürprizlerimiz olacak bekleyin biraz” yanıtını vermişti. Ankara kulislerinde, Bahçeli’nin bu açıklamasından sonra Vural’ın istifa etmesi bahsedilen sürprizin bu olduğu iddialarını gündeme getirdi.

OKTAY VURAL KİMDİR?

Dr. Oktay Vural, 1956 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Diyarbakır'da tamamladı. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1980 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda başlayan Oktay Vural, Haziran 1981'de Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim elemanı oldu. Yüksek Lisansını ise aynı Üniversitede Maliye Dalında 1983 yılında tamamladı. Doktora çalışmalarını 1984-85 döneminde Birleşmiş Milletler Bursuyla gittiği ABD'nin Pennsylvania Üniversitesi'nde yapmış ve 1987 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İktisat Bilim Dalında Doktor ünvanını aldı.

Vatani görevini 1988 yılında Denizli'de tamamladıktan sonra 4 Mayıs 1988 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

1988 tarihinde Başbakanlıkta Danışmanlık yapan Dr. Oktay Vural 1989 yılında BOTAŞ-Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına, bilahare Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. İki yıl sürdürdüğü görevinden ayrıldıktan sonra 14 Şubat 1992'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliğine atandı. 1992 93 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliği yaptı.

1995 yılında Milletvekili seçimlerinde Ankara 2. Bölge 1. sıra Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı oldu.

15 Ağustos 1997'de TÜGSAŞ, Türkiye Gübre Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atandı.

6 Temmuz 1998 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği'ne atandı.

18 Nisan 1999 seçimlerinde İzmir 1. Bölgeden Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili seçildi.


SÖZCÜ
<< Önceki Haber Oktay Vural'dan MHP yönetimini sarsan karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER