MHP'de sular durulmuyor

MHP’de genel merkez ile muhalif kanat arasında bu kez “imza sayısı” konusunda kriz yaşanıyor. Muhalif kanat teslim edilen imzaların 543 olduğunu dile getirirken, genel merkez bu sayının 422 olduğunu öne sürüyor.

MHP'de sular durulmuyor

Kulislerde 131 imzanın geri çekildiği iddiaları dolaşırken, muhalif kanat, “Noter huzurunda verilen imzalar noter onayı ile çekilebilir. Sonradan çekilse bile 543 imzalık irade beyanı değişmez” savunmasını yapıyor.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, olağanüstü kongre çağrısında bulunan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, avukatları aracılığıyla noter huzurunda 543 imzayı MHP Genel Merkezi’ne sunarken, teslim edilen imzalarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Genel merkezin imzaları jet hızıyla incelemeye aldığı öğrenilirken, 422’sinin geçerli olduğu öne sürüldü. Bu imzalardan ikisinin de son önceki gece genel merkezi arayan delegeler tarafından geri çekildiği bildirildi. Yapılan incelemelerde, TC kimlik numarası girilerek yapılan kontroller sonucu, imza veren bazı kişilerin, “partiye üye olmadıkları” ortaya çıktı. 

543 noter tasdikli imzaya rağmen genel merkez daha önce açıkladığı olağan kongre takvimini takip edecek.

Muhalif kanatta ise genel merkezin atayacağı adım merakla bekleniyor. Muhalifler, genel merkezin imzaların 422 olduğuna ilişkin iddialarını ise, “Biz, noter tasdikli ve noter huzurunda 543 imza verdik. Genel merkezin hangi kriterleri dikkate alarak böyle bir sayıya indirgediğini bilemeyiz. Ama noter tasdikli verilen imza ancak noter tasdikiyle geri alınabilir. Bir gecede 131 imzayı geri aldırmaları imkânsız olduğu gibi.

Sonradan çekilen imzalar olağanüstü kurultay talebini düşürmez. Kongre talebi iradesi 543 imza ile yapılmıştır ve sonradan çekilse bile bu imzalar geçerliliğini hukuken yitirmez” değerlendirmesini yapıyor.
<< Önceki Haber MHP'de sular durulmuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER