MHP'li isimden gündemi sarsacak açıklama

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ocak 4 2016
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, AKP’nin başkanlık sistemi teklifini açıkladı. Teklifte “Başkan Meclis’i, Meclis kendini, başkan ile Meclis anlaşarak başkanı feshedebilir” dendiğini belirten Öztürk, “Bu böyle ömür boyu gidiyor” ifadesini kullandı.
MHP'li isimden gündemi sarsacak açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yeni Anayasa başta olmak üzere, gündemdeki konuları görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edecek.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, ziyaret öncesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminin ayrıntılarını "başkanlık sistemi kabul edildikten sonra eyalet sistemine geçilecek, eyaletin valisi, meclisi olacak. Onları da kendileri seçecek. Eşkıya da eyaletin güvenlik güçleri olacak. Bundan bir adım sonrası bağımsız devlet" diyerek anlattı. Öztürk, iki dönemle sınırlanan başkanlığın anlaşmalı fesihlerle ömür boyu yapılabileceğini kaydetti.

AKP’NİN TEKLİFİNİ ANLATTI
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev yaptığını hatırlatan Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminin tüm detayının komisyonda anlatıldığını ifade etti. AKP’nin başkanlık sisteminin seçilmiş krallık olduğunu ifade eden Öztürk şunları söyledi:
“AKP’nin başkanlık sisteminde çok enteresan bir şey var. ‘Başkan, Meclis’i feshedebilir, Meclis kendisini feshedebilir, başkanla Meclis anlaşarak başkanı feshedebilir’ diyor. Hin oğlu hinlik burada. İkinci dönemin sonuna doğru eğer Meclis anlaşarak başkanı feshederse başkan bir daha seçilme hakkı elde ediyor. Getirdikleri teklif bu. Diyelim ki üçüncü dönemin sonuna geldik, Meclis yine anlaşarak başkanı feshederse başkan bir daha seçilme hakkını elde ediyor. Bu böyle ömür boyu gidiyor.”

BU SEÇİLMİŞ KRALLIKTIR
Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminde başkanın başkanlık kararnameleri çıkarma hakkı bulunduğunu da söyledi.
Öztürk, “Bu kararnamelerle Başkan, Meclis’i saf dışı bırakıyor. Böyle bir başkanlık seçilmiş krallıktır. AKP biraz Ürdün anayasasından biraz Azerbaycan anayasasından almış buna da Türk tipi başkanlık diyorlar. Resmen millet-devlet tasallut altında. Bir defa ipin ucunu t

Bu haberler de ilginizi çekebilir