MHP'li vekilden öğretmenler günü gözaltılarına tepki

Öğretmenlerin, öğrencilerin gözü önünde ve bir de Öğretmenler Gününde gözaltına alınmasının, "Bu kadar da olmaz" dedirdiğini dile getirdi.

MHP'li vekilden öğretmenler günü gözaltılarına tepki

MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa'da polisin Öğretmenler Günü'nde özel bir eğitim kurumuna bağlı okullara eşzamanlı baskınlar düzenleyip yedi öğretmeni, öğrencilerin gözü önünde gözaltına almasına tepki gösterdi. Bunu kınayan Akçay, yapılanın tamamen hukuksuzluk olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili Akçay, “Bu kişiler gözaltına alınacaksa evleri belli, adresleri belli. Alacaksan evlerinden al. Ne demek okula gidip öğrencilerin gözü önünde öğretmenleri gözaltına almak? Bunlar, okula baskın düzenleyip öğrencilerin gözü önünde öğretmenleri gözaltına almak suretiyle bunu topluma yaymak, korku imparatorluğu oluşturmak ve insanları sindirmek istiyorlar. Bu kadar da olmaz. Bu yapılanlar zulümdür. İnsanları çalıştığı ortamda, hele hele öğrencilerinin gözü önünde, sevgi ve saygı duyulması gereken öğretmenlerin gözaltına alınmasını şiddetle kınıyorum. Bu yapılanların, hukuki yoldan takipçisi olacağım. Baskın düzenlenen okul ve öğretmeleri ziyaret edeceğim. Bu yapılanlar, sadece öğretmenlere karşı yapılmamıştır. Bu baskın aynı zamanda velileri korkutma ve sindirme baskınıdır. Bu konunun hukuki yönden takipçisi olacağız.” dedi.

CHA
<< Önceki Haber MHP'li vekilden öğretmenler günü gözaltılarına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER