MHP kulislerine göre Bahçeli'nin 'bir bildiği' var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meclis başkanlığı seçiminde düğümün çözüleceği 4. turda partisinin ‘80 geçersiz oy' kullanacağını açıklaması CHP ve HDP'nin hesaplarını altüst etti.

MHP kulislerine göre Bahçeli'nin 'bir bildiği' var

Çünkü Bahçeli'nin açıklamasına kadar genel kanı; MHP liderinin dördüncü turda grubunu Deniz Baykal lehine serbest bırakacağı yönündeydi. Bahçeli'nin sürpriz açıklamasının ardından “Niye böyle konuştu?” sorusuna gün boyu cevap arandı. MHP kulislerine göre Bahçeli, ne AKP'nin adayının, ne Erdoğan'ın adayının ne de Saray'la yakın ilişki içinde gördüğü Deniz Baykal'ın Meclis başkanı seçilmesini istemiyordu. Bahçeli'nin önceliği, Saray'ın adayını seçtirmemek yönündeydi. Bu konuda CHP'ye sinyal de gönderdi ve olumlu dönüş aldı.

Olumlu dönüşün ardından CHP'nin Deniz Baykal ismini açıklaması, Bahçeli'yi kızdırdı. Oysa MHP lideri, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak ilan ettiği ve MHP'nin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Meclis başkanı seçilmesini istiyordu.

Edinilen bilgiye göre Bahçeli, kurmaylarına, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın İhsanoğlu CHP'nin adayıydı. Biz, parti olarak kendisine destek verdik. Şimdi İhsanoğlu, MHP'nin Meclis başkanı adayı… Cumhurbaşkanlığı için aday gösterdikleri isme, Meclis başkanlığında sahip çıkmaları gerekmez miydi? İlk iki tur için zayıf bir aday çıkarabilirlerdi. CHP bunu yapmadı. Sarayla yakın ilişki içinde olan Baykal'ı aday gösterdi. Peki Baykal, Saray'la ne görüştüğünü anlattı mı? Bize geldiğinde anlattı mı? Hayır. Erdoğan'ın Başbakan olmasının önünü açan kim? Baykal. Seçimden sonra Saray'a koşan kim? Baykal. Şimdi bizim bilmediğimiz Saray'la Baykal arasında ne gibi bir pazarlık var. Biz bilmediğimiz bu pazarlığa mı oy vereceğiz? Diğer yandan, AKP ile CHP koalisyonun kapısını aralamışlar o zaman Meclis Başkanını da birlikte seçsinler. Bizi oyunlarına alet etmesinler.”   tepkisini verdi.

Bir partili ise şu ilginç yorumu yaptı: “Genel başkanımız asla ve asla Süleyman Şah Türbesi'ni alıp kaçan bir ismin Meclis başkanı seçilmesini istemez. İsmet Yılmaz'ın Yüce Divan'a gideceğini söyledi. Onu ‘Sıvışma bakanı' olarak nitelendirdi. Eğer, genel başkanımız tüm bunlara rağmen İsmet Yılmaz'ın dolaylı yoldan seçilmesini tercih etmiş ise Baykal ile ilgili bizim bilmediğimiz ama kendisinin bildiği bazı bilgilere sahip olmalı…” ZAMAN
<< Önceki Haber MHP kulislerine göre Bahçeli'nin 'bir bildiği' var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER