Microsoft'tan hükümetlere eleştiri
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 15 2017
Dünya genelinde sağlık ve iletişim sektörü başta olmak üzere 200 binin üzerinde bilgisayarı hedef alan siber saldırı sonra bilşim devi Microsoft, hükümetleri zararlı yazılımların kullanılmaması konusunda uyardı.

ABD merkezli bilişim devi Microsoft, dünya genelinde 200 binin üzerinde bilgisayarı etkileyen siber saldırı sonrası hükümetleri zararlı yazılım kullanmaya karşı uyardı. Pazar günü bir blogda konuya ilşkin görüşlerini aktaran Microsoft Başkanı Brad Smith son saldırıların bir "alarm sinyali” olduğuna dikkat çekti.
Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'yi, işletim sistemi Windows'daki bir güvenlik açığını lehine kullanmakla suçlayan Brad Smith, NSA'e düzenlenen bir siber saldırı sonrası kurum bilgilerinin suçluların eline geçtiğine dikkat çekti ve bu bilgilerin büyük bölümü sayesinde siber saldırıların düzenlendiğini öne sürdü.
Smith, hükümetlerden güvenlik açıklarına ilişkin olan tüm bilgileri yazılım şirketleriyle paylaşmalarını istedi.
Geçen cuma günü dünya genelinde "WannaCry” adlı virüs nedeniyle sağlık ve iletişim hizmetlerini hedef alan siber saldırılar düzenlenmişti. Virüsün bilgisayarları şifrelediği ve verilerin kullanılmasını engellediği belirtiliyor.
Europol: Böylesi bir saldırı hiç görmedik
Avrupa Polis Teşkilatı Europol pazar günü en az 150 ülkede, 200 binin üzerinde bilgisayarın virüsten etkilendiğini açıkladı. Europol Başkanı Rob Wainwright, saldırının kurbanlarının daha ziyade şirketler olduğunu söyledi. "Yılda iki yüze yakın siber saldırıyı bertaraf ediyoruz ancak böylesi bir saldırıyı hiç görmedik” şeklinde konuşan Wainwright, pazartesi günü saldırının gerçek boyutlarının daha net anlaşılacağını ifade etti.
Siber saldırıyı düzenleyen korsanların, ele geçirdikleri bilgisayar üzerinden kullanıcılardan 'gelecek üç gün içinde sanal para birimi Bitcoin üzerinden 275 Euro ödenmesini aksi takdirde fidye miktarını iki katına çıkarılacağı' tehdidinde bulunduğu belirtildi. Pek çok ülkedeki yetkili makamlar, kullanıcıları bu paranın ödenmemesi konusunda uyardı.
Saldırıdan etkilenenler arasında ayrıca Fransız otomob
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


