Mikrofon açık unutulunca..

Başbakanlık görevini bırakacağını açıkladı, konuşmasının ardından yaka mikrofonundan şarkı mırıldandığı duyuldu. Mutluluğundan mı yoksa üzüntüsünden mi yaptığı tartışma konusu oldu. İşte o an;

David Cameron'ın mikrofonu açık unutulunca..

İngiltere Başbakanı David Cameron istifasını açıklayarak başbakanlık koltuğunu çarşamba günü Theresa May'e bırakacağını söyledi.

Başbakan Cameron'ın açıklamasının ardından Başbakanlık Konutu'na doğru yönelirken açık kalan mikrofonundan içinden şarkı mırıldandığı duyuldu. Cameron'ın bu hareketini mutluluğundan mı yoksa üzüntüsünden mi yaptığı ülkede tartışma konusu oldu.

İngiltere'de iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Enerji Bakanı Andrea Leadsom'ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May'in ülkenin yeni başbakanı olacağı kesinleşti.

ŞARKI MIRILDANDI

Bu gelişmenin ardından Başbakan David Cameron, çarşamba günü başbakanlık görevini bırakacağını açıkladı. Çarşamba günü düzenlenecek son kabine toplantısına başkanlık edeceğini belirten Cameron, konuşmasını tamamlamasının ardından yaka mikrofonundan şarkı mırıldandığı duyuldu. Ancak başbakanın hangi şarkıyı mırıldandığı veya bunu hangi duyguyla yaptığı ülkede merak konusu oldu.

Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma sonucunun çıkmasından sonra ülkesinin AB'de kalması için kampanya yürüten Muhafazakâr Parti lideri ve Başbakan David Cameron ekim ayında düzenlenecek parti kongresinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı.

Referandum sonrası eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın yeni liderlik için aday olacağına kesin gözle bakılmış ancak Muhafazakar Partili ve İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde kampanya yürüten Johnson, sürpriz bir kararla liderlik yarışından çekildiğini açıklamıştı. 

<< Önceki Haber Mikrofon açık unutulunca.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER