Millet İttifakı ortaklarından John Bolton'a tepki: 'Bu açıklamalar Erdoğan'ı desteklemeye yönelik!'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 20 2023
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Türkiye'deki seçimlere ilişkin paylaşımına tepki gösterdi.
Millet İttifakı ortaklarından John Bolton'a tepki: 'Bu açıklamalar Erdoğan'ı desteklemeye yönelik!'
Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, sosyal medya hesabında Türkiye'deki seçimlere ilişkin bir paylaşım yaptı. 

Bolton, paylaşımında şunları kaydetti:

"Türkiye, bir NATO üyesi ancak öyle davranmıyor. Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesi veya üyeliğinin askıya alınmasının ciddi bir şekilde ele alınması, Erdoğan'ın seçime müdahalesini zorlaştıracak ve muhalif adaylara gerçek bir şans verecektir."

AKŞENER'DEN JET YANIT
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, John Bolton’un bu paylaşımına tepki gösterdi.

Akşener, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Boltan’a tepkisini şöyle dile getirdi:

"Büyük Türk Milleti, her daim hür yaşamıştır ve hür yaşamaya devam edecektir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, Cumhuriyet’imizin yeni asrında da bağımsızlığına sahip çıkacak, iradesini hiçbir ülkenin ve hiçbir yapının kirli siyaset oyunlarına alet etmeyecektir.

Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri, ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş Sayın Erdoğan'ı desteklemeye yöneliktir.

Ama hiç kimse merak etmesin; Türk Milleti, sandıkta her türlü vesayete ve güç odağına büyük bir demokrasi dersi verecektir. Söz de karar da milletimizindir. Yerli, yabancı hadsiz açıklamalar da bunları fırsat bilen hamaset simsarları da bu gerçeği değiştiremeyecektir.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 'Türkiye'ye yönelik müdahale çağrısına' "John Bolton'un küstah bir dille kaleme aldığı ve NATO'yu müdahaleye çağıran hadsiz makalesini okudum. Ne NATO ne ABD ne başkaları ülkemi

Bu haberler de ilginizi çekebilir